Noul The Bullet a mers mult la biserică 12


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Ziarul studenţesc The Bullet „combate bine” şi în acest an, în primul său număr pe 2007:

Universitatea din Bucureşti nu-şi sparge puşculiţa
Universitatea, în căutare de băieţi
Facultăţi cu pereţii bolnavi
Studenţii români sunt neduşi la biserică

————————————————————

Facultăţi cu pereţii bolnavi

Claudiu Ludoşan, Simina Mistreanu

În corpul A al Complexului studenţesc Leu, apa care se scurge pe ziduri pune în pericol structura clădirii, precum şi sănătatea studenţilor şi a profesorilor.

Clădirea de opt etaje de pe bulevardul Iuliu Maniu are trei proprietari: Universitatea Politehnica, Academia Română şi Universitatea din Bucureşti. Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) şi Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Bucureşti ocupă etajele 6, respectiv 5. Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI), care aparţine Academiei, ocupă etajul 7.

Proprietarul principal şi administratorul clădirii este Universitatea Politehnica. Scurgerea provine de pe terasa de la etajul opt. Apa se infiltrează prin pereţii de beton, iar efectele sunt vizibile la etajele şase şi şapte, unde pereţi întregi sunt mâncaţi de mucegai. Sunt prejudiciate instalaţiile electrice, liniile telefonice, mobilierul, calculatoarele şi documentele de arhivă.

Lucrurile au rămas în această situaţie luni la rând, fără ca nimeni să facă ceva. Facultatea de Jurnalism a făcut prima o plângere oficială, in iunie 2006. Universitatea a reacţionat şi a calculat, împreună cu Politehnica, suma de bani pe care fiecare proprietar trebuie să o aloce pentru reparaţii. (citeşte tot articolul)

ACTUALIZARE: SimCute s-a supărat şi vrea să părăsească echipa. Sper că se va răzgîndi, pentru că asta va însemna că echipa va fi formată din vreo 5-6 membri de acum şi pînă-n iunie…

Nu-i așa că merită distribuit articolul?

12 comentarii la “Noul The Bullet a mers mult la biserică

 • Odeena

  Yay~! :) Chiar daca nu am nici un articol in numarul asta, imi pare bine sa vad ca ziarul a iesit asa bine. M-am uitat peste el la intalnirea de redactie, am citit articolele online… Bravo la toata lumea („toata lumea”, adica studenti si coordonatori)! [

 • George Hari

  Nu sunt de acord cu două lucruri:

  – „Bravo la toata lumea”
  – „ziarul a iesit asa bine”

  M-ar bucura însă să şi fie distribuit ziarul, în loc să zacă în dulapurile de la CJI.

 • George Hari

  Andra, studenţii din echipă sunt atît de ocupaţi încît nu au timp să facă asta. Este primul an de cînd sunt la Bullet cînd se întîmplă asta.

  Magda, nu putem, pentru că vrem să ajungă la studenţi, nu la oricine. Ideea era ca ei să meargă în facultăţi şi cămine cu ele.

 • Andra

  Un lucru care merita facut, merita facut bine. Asa ca daca tot v-ati apucat de Bullet trebuie sa va descurcati sa il si distribuiti. Studnetii astia nu-l poti imparti la cursuri? Cat de ocupat poti fi? Asta in cazul in care iti doresti atat de mult sa fii jurnalist. Sincer, e cam penibila scuza asta cu lipsa de timp!

 • George Hari

  Dacă n-aş avea cele 5 joburi şi aş avea o maşină personală, aş face eu treaba asta. Dar aşa, nu am putut decît să le citesc textele, să ajut la paginare, să pregătesc pentru tipografie, să merg să dau BT, să iau numerele tipărite şi să distribui 100 de exemplare în Leu, la 5 şi 6.

 • Andra

  Nu vorbeam de victimizare acum; hai sa fim seriosi. Copii aia care au pus umarul la realizare interactioneaza zilnic cu o multime de oamnei, ar putea sa-l distribuie. Imi miroase a lipsa de implicare; nu stiu, poate ca ma insel…

 • SimCute

  A fost bună aia cu bullet-ul în cutiile compact :)) Magda, you made my day. În ceea ce priveşte numărul ăsta… no comment. Am făcut doar layout şi mi-am primit criticile. Să mai facă tata mare layout de acum înainte.

 • pauldumitru

  Faza e că cel mai rău te doare când împarţi ziare şi le găseşti apoi pe jos. La Leu aşa se întâmplă. Când am împărţit acolo am stat după aia să adun din ele ca să le împart iar, pentru că cineva muncise pentru a apărea ziarul.

  Cât despre muncă, nu mai judecaţi aşa uşor oamenii. Şi ceilalţi au treabă. Nu zic că asta er fi o scuză dar din nou există o problemă. Şi e ceva pur românesc. Românii fac atunci când li se impune. Eu ştiu că e prea mult şi aşa nu se poate. N-o să venim cu aşa ceva la The Bullet. Dar avem nevoie de un program care să ne facă să înţelegem de ce e asta important. Aşa se face într-o organizaţie. D-l Popescu a făcut într-adevăr foarte multe. Şi este foarte implicat. Dar faza cu layout-ul, asta e prea mult. „Te-a” dărâmat criticile alea, SimCute, nu? Problema e că nici nu ştim toţi layout. Aşa nu am mai depinde mereu de aceeiaşi oameni, care au şi ei problemele lor.

 • George Hari

  Paul, mai bine să le vedem pe jos, asta înseamnă că au fost folosite într-un fel. Nu există motivaţie pentru că nu sunteţi constrînşi de ameninţarea unei note proaste.

  Unii nu ştiu layout pentru că nu vor să înveţe. Dacă vrei să înveţi, vino data viitoare şi Simcute îţi va arăta.

Comentariile sunt închise.