Am văzut trei filme 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Din cînd în cînd, ne lamentăm că filmele europene sunt triste sau plictisitoare sau că nu le înțelegem. Păi să ne înțelegem: fiecare film are publicul lui. Spre deosebire de ele, filmele americane încearcă în general să atingă un public cît mai larg, pentru a spori încasările. De aici reies compromisurile de la calitatea artistică.

Dar să revenim la filmele interesante, după ce am trecut de teorie.

1. Potiche

  

Un industriaș fără scrupule este sechestrat de muncitorii din fabrica lui, nervoși că nu li se respectă drepturile. Cine să preia conducerea uzinei, în lipsa marelui cap adulterin al familiei și om de afaceri de modă veche, acum bolnăvior. Soția. Prilej de a etala calitățile de conducere ale femeii, cu unele accente feministe și ceva muzică la final. Aici.

2. Babam ve oglum

  

Inspirat de o recomandare tot de la Louise Delmont sau Gadjodillo, depinde. Un film turcesc filmat de parcă ne-am întors în anii 90 ai cinematografiei românești. O dramă de familie exagerată, cu multe scene amuzante. Numai cei din zona noastră sau cei cotropiți pe vremuri de otomani vor înțelege relațiile sociale și lamentările din acest film. Aici.

3. Mao’s Last Dancer

  

Elena îl recomanda spunînd că este un film despre curaj, că este un film obligatoriu. Poate nu e chiar așa, dar acest film chinez este o poveste emoționantă despre un copil de țărani care ajunge un balerin celebru în Beijing dar și mai celebru în SUA. Filmat foarte bine, cu momente coregrafice de excepție. O gură de aer. Aici.


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la “Am văzut trei filme