E-COMMERCE Istoria comerțului electronic românesc 1997-2015 și previziuni


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Cum poți consemna file de istorie într-un domeniu aflat în continuă mișcare, cum este comerțul electronic? Aceasta a fost întrebarea cu care am pornit la lucru, alături de echipa (Andrei, Lucian, Raluca, Bogdan, Liviu) de la Gala Premiilor E-Commerce, atunci cînd am pregătit raportul anilor 1997-2015. Am adunat mii de cifre, le-am ales pe cele mai importante și, din acestea, pe cele mai cele! Zile întregi am compilat date, le-am verificat, le-am coroborat.
Istoria Comertului Electronic din Romania interior

Printre altele, mi-a revenit sarcina să corectez documentul din punctul de vedere al limbii și acurateții și sper că nu am scăpat prea multe abateri (a rămas o virgulă în plus undeva, remarcată după trimiterea la tipar, dar nu spun unde, însă îmi va bîntui cîteva nopți de acum încolo). Am pus în pagină aceste date, într-un format grafic deosebit (mulțumim, Solène!) și le-am imprimat la o calitate deosebită.

Astfel a reieșit un raport al modului în care a evoluat e-commerce-ul din țara noastră, în perioada 1997-2015. La final, câteva previziuni. Raportul a fost distribuit astăzi participanților la GPeC Summit și vi-l oferim și ca document online pe ISSUU:

Ne interesează însă și opiniile voastre. Sunt lucruri pe care nu le-ați regăsit în raport? Dați-ne de veste printr-un comentariu aici sau un comentariu pe blog-ul GPeC sau trimiteți-ne un e-mail la echipa@gpec.ro. Chiar vrem să scriem împreună istoria comerțului electronic românesc și ne-ați ajuta enorm prin reacțiile voastre. Vă mulțumim!

Trecînd razant peste pagini, nu poți să nu remarci cu plăcere cît de mult a evoluat comerțul electronic autohton, cît de repede am ars etapele și în acest domeniu și, mai ales, parcă se vede o speranță în dezvoltarea ulterioară. Pentru că e-commerce-ul nu înseamnă numai vînzări, ci și companii cu angajați, relații profesionale, oameni inovatori și, implicit, contribuție la dezvoltarea economiei naționale. Zic vorbe prea mari?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.