Am văzut trei filme clasice (Dacă e marți, e Belgia, Into the Night, His Girl Friday)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Dacă e marți, e Belgia (1969) ✭✭✭✩✩

Un grup de turiști americani vizitează 9 țări europene în 18 zile. Încurcături, conflicte culturale, alergătură de la un obiectiv turistic la altul. Film clasic amuzant, cu o inevitabilă poveste de dragoste și vreo 3-4 momente muzicale. Un film de vară, ca un șpriț la terasă, care a transformat titlul său într-o zicală celebră în cultura populară. Ia uitați aici.


Into the Night (1985) ✭✭✭✩✩

Inginerul în aeronautică are probleme cu somnul, așa că nu prea stă noaptea pe acasă. Într-o seară în care tocmai cugetă, în parcarea aeroportului, dacă să dea o fugă pînă la Las Vegas, îi pică o blondă pe capotă și vreo doi iranieni îi amenință cu pistoalele. De aici încolo, un șir lung de urmăriri, crime, mistere. Nu-i poți rata pe Jeff Goldblum, Michelle Pfeiffer și (în rol mic) David Bowie. Ia uitați aici.


His Girl  Friday (1940) ✭✭✭✭✩

Chiar în timpul unui caz în care un amărît urmează să fie spînzurat pe nedrept, pentru acuzația de a fi împușcat un polițist, redactorul-șef al ziarului Morning Tribune încearcă să o convingă pe Hildy, fosta nevastă, să revină pentru a lucra la ziar. Filmul se desfășoară rapid, n-ai timp să respiri, este presărat de poante și, evident, actorii își spun dialogurile de parcă sunt mitraliere vorbitoare. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *