Despre/Contact


George Hari Popescu

Partea mea serioasă este la LinkedIN, dar iată pe scurt ce fac sau am făcut:

  • Sunt Translation Assistant la Creative Commons, ajut la coordonarea traducerilor noilor licențe 4.0 și la alte treburi administrative.
  • Colaborez cu TRUSTED.ro, Programul Național de Certificare a Magazinelor Online din România. Mențin legătura cu magazinele deja înscrise, informez publicul prin site-ul oficial al rețelei și prin pagina de Facebook.
  • Colaborez cu Gala Premiilor e-Commerce, mai ales în preajma evenimentelor organizate de ei. Scriu pe blog, fotografiez și filmez cînd este nevoie de mine.
  • Am colaborat cu Asociația MaiMultVerde, am încercat să mențin vie în mintea oamenilor ideea de ecologie și am folosit unelte online precum site-ul oficial al asociației și pagina sa de Facebook.
  • Am colaborat cu Clubul Sportiv Smart Atletic. Am fotografiat și/sau filmat la evenimentele lor, am scris pentru site-urile administrate de ei, uneori am cărat garduri și betoane pentru a amenaja trasee pentru competiții.
  • Am creat cel mai mare grup pe Facebook dedicat ciclismului din România și-l administrez cu drag cînd am timp – Bicicliști urbani.
  • Am scris la Bicla.ro, un site pe care l-am creat pe timpuri din dorința de a comunica lumii ce era nou în domeniul folosirii bicicletei ca mijloc de transport în oraș.
  • Am fost asistent universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Timp de 15 ani ani și ceva, am predat tot felul de ciudățenii: Desktop Publishing, Multimedia, Internet, Jurnalism online, Scriitură pentru medii digitale, Cultura Internet (Cyberculture). Mi-am dat demisia în septembrie 2014. Am scris un pic despre experiența asta.

Despre blog

Am început acest blog prin 2004, cînd am introdus cursul Cyberculture la FJSC (de aici și numele de domeniu). Voiam să-l transform într-o mică platformă de e-learning, așa cum văzusem în universitățile din țările vizitate de mine. Am abandonat proiectul din cauza lipsei de interes din partea facultății și a lipsei fondurilor.

Înainte de acest blog, am ținut jurnale la Blogger.com și la iFrance.com. Cu ocazia unei vizite universitare în SUA, am ținut un jurnal sub forma unei pagini HTML pe care o suprascriam de fiecare dată cînd adăugam ceva nou. Apoi au apărut platformele de blogging. Blogosfera era atunci doar o noțiune abstractă, acum e un fenomen al prezentului.

Acest blog mă ajută să nu uit limba română, să țin evidența zilelor care-mi trec prin viață, să-mi regăsesc prietenii, să cunosc oameni noi și să mă cunosc pe mine mai bine. Eu cred că numai scriind cît mai des ești ferit de nebunie.

Tot ceea ce apare pe acest blog reprezintă opiniile mele personale și nu ale angajatorilor mei.

De ce scriu cu î

Este alegerea mea. Fonemul â este o moștenire din limba latină. Decît să scriu cu â cuvinte care provin din rusă, mai bine scriu totul cu î. Singurele excepții: România, român. Ideal ar fi să scriem cu â cuvintele care provin din latină și cu î pe cele care vin din rusă sau să punem un semn diferit cum este *, ca să eliminăm orice discuție. Prefer să scriu corect cu î decît greșit cu â.


Contact
george punct popescu arond cyberculture.ro

Nu-i așa că merită distribuit articolul?