Ce înseamnă acest bacalaureat pentru un asistent universitar 17


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Rîd eu, rîd, dar mă voi întîlni cu ei în octombrie, în facultate. Slavă domnului că la noi încă mai există examen de admitere, prin care căutăm oameni care să ştie limba română şi data din ziua examenului!

Acest bacalaureat înseamnă pentru mine:

 • mai mulţi copii cărora să le explic de ce tabla înmulţirii e utilă atunci cînd trebuie să-ţi calculezi singur nota finală la curs
 • mai mulţi copii care nu vor mişca nici un muşchi pe faţă cînd voi face aluzii literare la curs
 • mai mulţi copii care vor crede că “locaţie” şi “decît o dată” sunt intrate în limbă încă de cînd dacii au zis prima oară “mama”
 • mai mulţi copii care vor crede că Mircea Badea e jurnalist şi Andreea Esca un fel de Cronkite

Acest bacalaureat înseamnă pentru mine mai mult Xanax, pe aceiaşi bani, acum mai puţini cu 25%.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

17 gânduri despre “Ce înseamnă acest bacalaureat pentru un asistent universitar

 • sch

  În primul rînd înseamnă mai puțini studenți. Ceea ce nu-i un lucru rău, mai ales cînd e mai mare procentul de studenți lipsă decît cel al scăderii salariale. Avem nevoie de oameni să ne desfunde WCurile, nu? :)

 • Vlad Andriescu

  Dacă elevii care vin după acest bacalaureat sunt atât de slabi, ei nu vor trece admiterea. Nu aşa e logic? Dacă vor folosi cu lejeritate “decât o dată” în textele de la admitere ar trebui să nu fie luaţi în considerare.
  Se presupune că prin examen, elevii sunt triaţi. Evident, mai scapă şi unii care nu ar merita să intre.

  Acum…întrebarea mea este: facultatea este obligată să umple toate cele 250 (asta era cifra acum trei ani când am dat eu, nu ştiu câte locuri mai sunt acum) de locuri? Dacă nu, de ce s-ar obosi? Mai puţini studenţi – mai puţină bătaie de cap – profesori mai fericiţi.

 • George Hari

  Ba vor trece admiterea, pentru că sunt şmecheri. Îi vom lăsa restanţi şi vor trece de restanţe, pentru că statul le oferă sesiune de restanţe, de reexaminare, de rereexminare, sesiune excepţională etc. Numai să ia diploma aia, ca să aibă statul din ce să le scadă.

 • Odeena

  Nu cred că valoarea (per total) a elevilor s-a schimbat radical de acum câțiva ani până azi. Să nu uităm că și în anii trecuți au promovat destui care ar fi picat dacă s-ar fi practicat o supraveghere strictă. Părerea mea. *hâc!*

 • un nume

  Scriu aici tocmai pentru ca sunt pornita. Rau! M-am saturat de ” eu cred/eu nu cred ca..”. ” e de vina ministru'”, “sunt de vina profii”, ” ba nu, tot elevul, bata-l sa-l bata”, iar lista poate continua la nesfarsit… Tocmai de-aia stau si ma-ntreb la ce v-ajuta, stimati si stimate, la a va intrece in opinii, in cursa DE PARTEA CUI E DREPTATEA? Mi-a ajuns la urechi ca notele dezamagitoare de anul acesta ar fi chiar un rezultat, mai mult sau mai putin direct al mass-mediei sau, mai noi, al lui Train Basescu! Propun sa vedem cum sta treaba, prin alte tari, acolo unde situatia din invatamant este, sa zic, incomparabila cu cea din Romania. Nu au oare si finlandezii, japonezii, francezii sau germanii tabloide? Nu au si ei vedetele lu’ peste fiert? Nu au si ei conducatori mai putin laudabili? Atunci, daca au si daca-i asa( desigur este cat se poate de posibil sa ma insel), ramane sa ma intreb ce nu au ei si noi avem. Pot sa icnep de la firul ierbii si sa sfarsesc la economia nationala, dar, cred ca mult mai de folos este sa imi dau seama ca ei(oricare dintre popoarele mai sus amintite), ar fi avut, in locul nostru, o reactie diametral opusa fata de ceea ce s-a intamplat la BAC 2011. Si, pentru ca deja m-am lalait aiurea, batandu-mi degtele pe tastatura ptr..mai nimeni, o zic scurt: Nu cred, imi permit naivitatea asta, nu cred ca EI ar fi dezbatut problema bac-uli, asa cum noi am facut-o. A! Uite un exemplu care mi-a scapat: isi aminteste cienva ca, la scurt timp dupa afisarea rezultatelor, media romaneasca vuia de notele oamenilor politici la bac? Pai, in fond, se poa’ si cu’n 6, luat din a tspea incercare, nu? Sau, daca nu, de ce nu ne organizam( ma bag si pe mine, ptr ca sunt in perioada liceului) sa construim modele ale sistemului educational? E mult de palavragit despre asta. Cu mentiunea ca e mult, ptr cei implicati. incepand cu elevul si parintele elevului de cls I si terminand cu actualul ministru, Funeriu. Ptr ca repet, nu parerile dvs, indreptatite, de altfel, vor schimba ceva, nu emisiunile de dezbateri, NU NOTA ELENEI UDREA DE LA EXAMENUL DE MATURITATE, ci o reformare, chiar formare, a unui “nou” sistem de invatamant. ACeasta treaba fiind o problema interna. Sprijinitii pe cei ce vor sa faca ceva si nu aratati cu degetul. Orice model bun e binevenit. E singurul lucrur pe care, acum, eu, tind sa cred ca il puteti face!