Subiectele la Comunicare și relații publice de la admiterea din septembrie 2015 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 0 min)

Ești pe mobil și nu vezi testul? Alege opțiunea „Request desktop site” din meniul browser-ului!

Subiectul 1 – Limba română

Selectați varianta considerată corectă.


Subiectul 2 – Creativitate și expresivitate

Sunteţi la o terasă cu câţiva prieteni apropiaţi. De când aţi făcut comanda, toată lumea este concentrată pe comunicarea pe reţele sociale şi nu ridică privirea din telefon. Construiţi o naraţiune pornind de la această situaţie.
Notă: Subiectul se tratează în maximum o pagină jumătate.


Subiectul 3 – Argumentare

Un şofer de taxi vă promite că vă oferă o cursă gratuită, dacă reuşiţi să-l convingeţi că meritaţi. Vă oferă trei încercări de a-l convinge de motivaţia călătoriei. Explicaţi cum aţi reuşit.
Notă: Subiectul se tratează în maximum o pagină jumătate.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “Subiectele la Comunicare și relații publice de la admiterea din septembrie 2015 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

  • Cornelia

    Ambele subiecte, atat al 2-lea cat si al 3-lea sunt de creativitate. Pe langa faptul ca la al 3-lea trebuie sa argumentezi raspunsul pe care l-ai da, trebuie sa fii si creativ si sa-l creezi. Nu e acelasi lucru cu un eseu argumentativ unde trebuie sa-ti exprimi opinia pe o anumita tema. In cazul asta, tu trebuie sa fii cel/cea care creaza tema si apoi raspunde pe baza ei. Oricum, prea grele nu sunt temele insa te pun la incercare si fara putina inovatie si ingeniozitate nu ai cum sa le treci. Iti trebuie si putere de convingere, trasatura benefica oricarei persoane care se bazeaza pe speech.

    • George Hari Popescu Autor articol

      Eh, dacă e să o luăm așa, TOTUL se bazează pe creativitate în acest domeniu! Dar subiectul al treilea cere doar argumente, deci idei exprimate succint, pe cînd al doilea presupune un efort de creație ceva mai important.