Povești cu bitcoin: Cristian Sima despre criptomonede, Florida acceptă plăți în valute virtuale, companiile românești sunt deschise la monede cripto


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Ce crede Cristian Sima despre criptomonede

Se pare că este un om de a cărui părere este bine să ținem cont:

Vă recomand cartea lui cu dezvăluiri ciudate și un pic înfricoșătoare.


Goldman Sachs este prima bancă de pe Wall Street care pătrunde pe piața tranzacțiilor cu Bitcoin

Goldman va folosi propriul capital pentru a tranzacționa cu clienți pe baza unor contracte legate de prețul Bitcoin. Inițial, banca nu va vinde și va cumpăra monede virtuale, va face doar tranzacții asociate. O echipă din cadrul Goldman cercetează impactul unei astfel de operațiuni și va căuta să obțină aprobarea autorităților de reglementare. Banca va urma să evalueze și riscurile asociate cu deținerea de criptomonedă.

Citește la CNBC.com


Noi reglementări în UE privind criptomonedele

Platformele de schimb de monedă virtuală și furnizorii de portofelele electronice de monedă virtuală au pentru prima dată la nivel european un cadru legal, urmând să fie obligate să se înregistreze, cel mai probabil similar caselor de schimb valutar, și să își verifice clienții la fel ca instituțiile bancare. De asemenea, o altă schimbare legislativă vizează în mod expres identificarea clienților la distanță și/sau electronic, facilitând astfel digitalizarea procesului de acceptare a clienților în întreaga Uniune Europeană.

Citește la Profit.ro


Florida acceptă plăți în bitcoin începând din iunie

Biroul de Taxe și Impozite din Seminole County, Florida, a declarat că va accepta plăți în bitcoin. Moneda va putea fi folosiă pentru a plăti emiterea și reînnoirea de cărți de identitate și plăcuțe de înmatriculare și pentru taxe și impozite locale. Acceptarea Bitcoin și Bitcoin Cash va promova transparența plăților.

Nu există planuri de a implementa la nivel mai larg un sistem de plată a impozitelor folosind criptomonede.

Citește la Trust Nodes


Cum a pierdut Wired bitcoini în valoare de 100.000 de dolari

În 2013, redacția Wired a primit pentru testare un dispozitiv de minat Bitcoin, produs de Butterfly Labs și l-a lăsat să-și facă treaba. În scurt timp, aparatul a minat în valoare de 100.000 de dolari (la valoarea de azi). Redactorii s-au întrebat ce ar fi etic să facă însă cu banii: să-i doneze sau să-i distrugă?

Donarea banilor ar fi însemnat că revista nu ar mai fi fost obiectivă de atunci încolo, cînd ar fi scris despre BTC. Așa că redacția a decis să distrugă cheia privată a wallet-ului și astfel bitcoinii s-au pierdut pe vecie.

Citește la Wired


Companiile românești nu se feresc de valutele virtuale

1% dintre companiile autohtone acceptă deja criptomonedele ca metodă de plată, iar fiecare a zecea companie (12%) spune că-și propune ca în următorii doi ani să accepte plăți prin monede virtuale ca Ethereum sau Bitcoin, conform unui studiu realizat de Intrum.ro.

„Raportul european privind plățile 2018” a fost efectuat de Intrum în 29 de țări europene, în perioada 24 ianuarie – 23 martie 2018, răspunsurile fiind adunate de la 9.608 companii din Europa și 360 companii din țara noastră.

Citește la Ecompedia


⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.