Cum este “Black Mirror: Bandersnatch”, primul film cu adevărat interactiv de la Netflix


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

INTRO
În anii ’90, televiziunea de stat începuse să difuzeze telenovele (soap operas). Un serial era mai interesant prin faptul că telespectatorii puteau decide continuarea de la o săptămînă la alta. Astfel, la finalul unui episod, erau îndemnați să sune și să răspundă cu DA sau NU la o întrebare prin care se decidea episodul următor.

Încă de la început, ești anunțat că “Black Mirror: Bandersnatch” este un episod interactiv și că vei putea alege unele lucruri apăsînd pe mouse sau pe telecomanda smart TV-ului. Iar prima pe care o faci este să alegi dintre două mărci de cereale pe care să le mănînce la micul-dejun personajul principal.

Episodul este fermecător pentru că are de toate: un personaj interesant, atmofera anilor ’80, ceva acțiune, un pic de horror, dialoguri interesante și multă psihologie. Pe măsură ce-l vizionezi, alegerile pe care trebuie să le faci se referă la lucruri tot mai interesante.

VREI SĂ CITEȘTI MAI DEPARTE DESPRE ACEST FILM?
Vreau, du-mă la continuare!
Nu vreau, du-mă în homepage!

De fapt, părțile horror sunt foarte soft, nu te vor marca așa de rău. Episodul este plin de aceeași tensiune care există și în alte episoade din “Black Mirror”. Pentru un plus de suspans, cele 10 secunde în care poți alege continuarea au pe fundal un scurt moment muzical în crescendo.

Dacă faci o nouă alegere, ca să vezi o altă variantă a episodului, vezi cele mai importante momente din trecut și apoi treci mai departe. Apropo de trecut, episodul aduce și ideea de timp în discuție, dar și pe cea despre universuri paralele.

Deci, pînă la urmă, tu faci alegerile din acest serial sau este doar o iluzie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.