Închirieri de biciclete în Bucureşti 19


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

rent_bicla

Încep să se mişte lucrurile şi văd tot mai mulţi biciclişti cu biciclete închiriate (branduite ca atare). Dacă mergi rar cu bicla sau eşti în trecere prin Bucureşti, acest frumos oraş „verde”, iată de unde poţi închiria:

Cicloteque

Primul centru de închirieri de biciclete e la Facultatea de Drept, fiind o iniţiativă a asociaţiei Mai Mult Verde . Dacă îţi faci un abonament anual, plăteşti mai puţin de fiecare dată cînd închiriezi. Dacă vrei foarte rar să pedalezi, dai ceva mai mult, dar tot merită. Au biciclete de oraş, îţi poţi monta sau demonta coşul de pe ele, frînă în V (manetă) pe faţă, catadioptrii. Seara cere lumină pe faţă şi vestă. Poţi cere cască şi lanţ. Dacă îţi faci abonament, poţi merge cîte o oră gratis, din cînd în cînd, dar nu mai mult de 10 pe săptămînă. Centrul e deschis uneori pînă mai tîrziu, cu ocazia unor evenimente.

Şerban Vodă

Pe Calea Şerban Vodă, la numărul 205, vizavi de fabrica Adesgo, este un centru de închirieri de DVD-uri care de curînd a introdus şi biciclete. Ele sunt parcate în faţa magazinului, par solide şi potrivite Bucureştiului. Costă 5 lei ora şi 50 de lei garanţia. Detalii la telefon 0722 269 023.

Bate Şaua (Veloteca)

Dacă ai nevoie de un MTB ocazional, încearcă la ei. Este o iniţiativă a asociaţiei Bate Şaua să Priceapă Iapa . Trebuie să-i anunţi cu 24 de ore înainte să vii să preiei bicla.

Raitabike

Poţi să o iei pentru cîteva ore, o zi sau o săptămînă. Ultima oară costa 55 de lei pe zi şi 200 pe săptămînă. Detalii la ei pe site sau la sediu, în Brezoianu.

MyBike
Trebuie anunţaţi cu o zi înainte. Pot furniza biciclete pentru grupuri. Se încheie contract de închiriere. Costă 40 de lei pe zi, casca inclusă. Au biciclete Trek. Alte detalii pe site la ei.

Carpat Bike

Poţi închiria Cube şi Trek pentru uz personal sau pentru tururi organizate de ei. Costă 15 euro pe zi, 35 euro pe tot weekendul şi dai şi 50 de euro garanţie. Îţi oferă cască şi lanţ. Reducere de 5% dacă îchiriezi 5 biciclete şi preţuri speciale pentru organizaţii non-profit. Detalii în engleză pe site la ei.

Închirieri gratuite în sectorul 1

Serviciul disponibil din 26 august 2009. Iniţiativă a asociaţiei Green Revolution. 150 de biciclete în trei modele – pentru copii, adolescenţi şi adulţi, disponibile în parcurile Kiseleff şi Bazilescu. Deschis de luni pînă vineri, de la 10 la 18.00 şi în weekend de la 9 la 19.00. E nevoie de buletin şi te poţi plimba maximum două ore prin parcuri. Centrul din Parcul Bazilescu se deschide în săptămîna 31 august – 6 septembrie. În Parcul Kiseleff, sunt 70 de biciclete – 20 mici, 20 medii şi 30 mari. Detalii

P. S.: Poza e de la un centru de închiriere din Bucureşti, din anul 2050.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

19 gânduri despre “Închirieri de biciclete în Bucureşti

  • Florin Ciocotisan

    Ar fi minunat daca s-ar misca mai repede lucrurile cu inchiriatul de biciclete. Din acest punct de vedere suntem inapoiati rau fata de restul capitalelor europene.

    In Franta chiar si in orasele uitate de lume exista centre de inchirieri biciclete si, incredibil, dar adevarat, chiar si oficii de turism. Eu stau acum intr-un orasel nu mai mare decat Buzaul, spre exemplu, si are oficiu de turism si cel putin 10 centre de inchiriat biciclete (pe care le-am vazut eu).

    Unde e facuta poza?

  • George Hari

    Masini, click pe link-ul ăla.

    Florin, e mişto să stai acolo şi să ne faci înapoiaţi, este. Ai ceva contra Buzăului? Ia vezi… Explicaţia pozei e în articol, în P.S.

  • Masini

    George iti zic eu ce ar fi cool. Daca in toate centrele de inchirieri masini ai putea sa inchiriezi si biciclete…sau macar daca ai putea sa le iei din locuri publice mari

  • alex

    inchirierea unei biciclete in calea Serban Voda nr.205 costa 5 lei ora,pentru a putea inchiria o bicicleta iti trebuie doar buletinul dupa care ti se face o copie si ti se restituie.

  • Casa Ploiesti

    Ar fi bine ca numarul persoanelor care apeleaza la acest serviciu de inchiriere a bicicletelor sa creasca din ce in ce mai mult.

  • Studenta

    Don’Profesor…vreau si eu un sfat in legatura cu inchirierea de biciclete. Gasesc undeva niste biciclete de munte, pentru trasee montane? ca vreau sa plec vreo 10 zile in bucovina la manastiri si nu sunt sigura ca ma descurc cu transportul daca merg doar cu rucsacul si cu „ia-ma nene”. Deci imi vindeti un pont?

  • csj

    Ca sa inchiriezi o bicicleta costa 60 de lei. Daca 5 persoane vor sa mearga in excursie ii costa 300 de lei. Cu 110 lei se poate inchiria deja o masina, e mult mai ieftin, si nici nu trebuie sa pedalezi. 5 biciclete de care se dau „in chirie” costa in total 5000 lei, pe cand o masina e vreo 30000 lei. Deci, pentru ceva de 6 ori mai ieftin, platesti de aproape 3 ori mai mult. Care e logica ? Cu 300 de lei poti sa mergi chiar si cu taxiul 150 km (sau in orasele mai mici peste 200).

  • George Hari

    Csj, ai ales cel mai mare tarif din listă, ca să ne dai cu tifla. Dacă ai abonament de 100 de lei pe an la Cicloteque, costă 20 de lei pe zi bicla. Dar şi mai bine e să-ţi cumperi una de vreo 500 de lei. Investiţie pentru cîţiva ani, sănătate şi tonus.

    N-are rost să compar închirierea bicicletei cu a maşinii, sunt lucruri diferite, pentru oameni diferiţi. La fel de bine te pot întreba de ce nu închiriezi, cu alţi 20 de prieteni, un iaht, pentru că ieşi mai ieftin.

    De fapt e o diferenţă: pentru iaht îţi trebuie apă, pentru maşină îţi trebuie benzină şi nervi de oţel în trafic, pentru bicicletă îţi trebuie… două picioare.