George Hari Popescu
Partea mea serioasă este la LinkedIN, dar iată pe scurt ce fac sau am făcut:
- Scriu Editiadedimineata.ro și Editiaverde.ro, uneori la Mediastandard.ro.
- Sunt trainer la Proiectul CRED (Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți).
- Sunt Translation și Legal Assistant la Creative Commons, ajut la coordonarea traducerilor noilor licențe 4.0, CC0, IGO și la procesul de trecere de la sistemul de afiliați la Rețeaua Globală.
- Am fost Project Manager la TRUSTED.ro, unde am coordonat programul de atestare a magazinelor online și a site-urilor profesionale și programul “Opinii de Încredere”.
- Am făcut parte din echipa programului Gala Premiilor e-Commerce.
- Am colaborat cu Asociația pentru Tehnologie și Internet mai mult de 1 an; m-am ocupat de comunicarea online pe site și pe pagina de Facebook, am creat o serie de clipuri video și am creat și întreținut site-ul campaniei despre reforma copyright-ului în UE. Acum sunt membru al asociației.
- Am colaborat cu Asociația MaiMultVerde, am încercat să mențin vie în mintea oamenilor ideea de ecologie și am folosit unelte online precum site-ul oficial al asociației și pagina sa de Facebook.
- Am creat cel mai mare grup pe Facebook dedicat ciclismului din România și-l administrez cu drag cînd am timp – Bicicliști urbani.
- Am fost asistent universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Timp de 15 ani ani și ceva, am predat tot felul de ciudățenii: Desktop Publishing, Multimedia, Internet, Jurnalism online, Scriitură pentru medii digitale, Cultura Internet (Cyberculture). Mi-am dat demisia în septembrie 2014. Am scris un pic despre experiența asta.
Despre blog
Am început acest blog prin 2004, cînd am introdus cursul Cyberculture la FJSC (de aici și numele de domeniu). Voiam să-l transform într-o mică platformă de e-learning, așa cum văzusem în universitățile din țările vizitate de mine. Am abandonat proiectul din cauza lipsei de interes din partea facultății și a lipsei fondurilor.
Înainte de acest blog, am ținut jurnale la Blogger.com și la iFrance.com. Cu ocazia unei vizite universitare în SUA, am ținut un jurnal sub forma unei pagini HTML pe care o suprascriam de fiecare dată cînd adăugam ceva nou. Apoi au apărut platformele de blogging. Blogosfera era atunci doar o noțiune abstractă, acum e un fenomen al prezentului.
Acest blog mă ajută să nu uit limba română, să țin evidența zilelor care-mi trec prin viață, să-mi regăsesc prietenii, să cunosc oameni noi și să mă cunosc pe mine mai bine. Eu cred că numai scriind cît mai des ești ferit de nebunie.
Tot ceea ce apare pe acest blog reprezintă opiniile mele personale și nu ale angajatorilor mei.
De ce scriu cu î
Este alegerea mea. Fonemul â este o moștenire din limba latină. Decît să scriu cu â cuvinte care provin din rusă, mai bine scriu totul cu î. Singurele excepții: România, român. Ideal ar fi să scriem cu â cuvintele care provin din latină și cu î pe cele care vin din rusă sau să punem un semn diferit cum este *, ca să eliminăm orice discuție. Prefer să scriu corect cu î decît greșit cu â.
Vrei să mă ajuți?
Dacă ți-a plăcut ceva ce ai găsit pe acest blog, fie că a fost vorba despre ceva care te-a informat, te-a impresionat sau te-am amuzat, îți poți arăta recunoștința apăsînd pe unul din link-urile de la “Link-uri de afiliere” de pe prima pagină, înainte de a cumpăra ceva de la unul dintre acele magazine online.