Despre/Contact


George Hari Popescu

Partea mea serioasă este la LinkedIN, dar iată pe scurt ce fac sau am făcut:

Despre blog

Am început acest blog prin 2004, cînd am introdus cursul Cyberculture la FJSC (de aici și numele de domeniu). Voiam să-l transform într-o mică platformă de e-learning, așa cum văzusem în universitățile din țările vizitate de mine. Am abandonat proiectul din cauza lipsei de interes din partea facultății și a lipsei fondurilor.

Înainte de acest blog, am ținut jurnale la Blogger.com și la iFrance.com. Cu ocazia unei vizite universitare în SUA, am ținut un jurnal sub forma unei pagini HTML pe care o suprascriam de fiecare dată cînd adăugam ceva nou. Apoi au apărut platformele de blogging. Blogosfera era atunci doar o noțiune abstractă, acum e un fenomen al prezentului.

Acest blog mă ajută să nu uit limba română, să țin evidența zilelor care-mi trec prin viață, să-mi regăsesc prietenii, să cunosc oameni noi și să mă cunosc pe mine mai bine. Eu cred că numai scriind cît mai des ești ferit de nebunie.

Tot ceea ce apare pe acest blog reprezintă opiniile mele personale și nu ale angajatorilor mei.

De ce scriu cu î

Este alegerea mea. Fonemul â este o moștenire din limba latină. Decît să scriu cu â cuvinte care provin din rusă, mai bine scriu totul cu î. Singurele excepții: România, român. Ideal ar fi să scriem cu â cuvintele care provin din latină și cu î pe cele care vin din rusă sau să punem un semn diferit cum este *, ca să eliminăm orice discuție. Prefer să scriu corect cu î decît greșit cu â.

Vrei să mă ajuți?

Dacă ți-a plăcut ceva ce ai găsit pe acest blog, fie că a fost vorba despre ceva care te-a informat, te-a impresionat sau te-am amuzat, îți poți arăta recunoștința apăsînd pe unul din link-urile de la “Link-uri de afiliere” de pe prima pagină, înainte de a cumpăra ceva de la unul dintre acele magazine online.


george.popescu@cyberculture.ro