Ceai în Bucureşti: Demmers Teehaus 8


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

3feluri-640x480

Nu eram un băutor de ceai înveterat şi nici cult. Nevoia mă învaţă însă şi mă obligă (sau Noblesse oblige , cum spuneau dacii).

Aşa că voi colinda magazinele de ceai din Bucureşti şi ceainăriile care vînd şi pentru acasă ca să degust şi să vă spun care da şi care nu.

Ţineţi cont însă că nu sunt un cunoscător de ceaiuri în sensul propovăduit de cărţile lucioase şi scumpe de la Librăria Noi, ci un amator căruia-i place să deguste licori deosebite (calde sau reci). Voi merge la un nou magazin după ce mi se termină stocul achiziţionat de la cel anterior. Să începem cu magazinul Demmers.

negru-640x480

Demmers

Locul

Magazinul este pe strada Academiei, adică în diagonală cu Universitatea sau vizavi de Arhitectură. Un magazin mic dar cochet, roşu ca şi marca sa, în care vei găsi ceaiuri, ciocolate, zahăr, accesorii pentru ceai şi de obicei două fete care îţi pot răspunde la întrebări.

Ceaiurile

Citeşte meniul (PDF, 3 MB) care poate fi un indicator al tipului de ceai pe care-l doreşti. Nu te speria de preţuri, gîndeşte-te că sunt ceaiuri aduse din ţări destul de îndepărtate şi că oamenii vor să rămînă şi cu oarece profit. Ceaiurile sunt în cutii de metal şi poţi cumpăra de la 50 g în sus. Partea bună e că nu se supără nimeni dacă ceri detalii despre ele şi dacă vrei să le miroşi înainte de a te hotărî.

În coş

Am luat trei ceaiuri şi iată ce am constatat acasă:

Magic Flutte – un ceai negru aromat. Ceylon şi China cu ananas şi floarea soarelui. Toarnă apa atunci cînd mai stă puţin pînă să fiarbă şi infuzează-l cam 4 minute. Dacă ai uitat apa la fiert, las-o 2 minute înainte să o torni peste ceai. Dacă infuzezi prea mult, va fi un gust amar şi aromele se cam pierd. E bun dimineaţa, în loc de cafea (dar are aceleaşi efecte cu cele ale cafelei, mai ales dacă doza de infuzie e mare).

Green Bijoux – un ceai verde aromat. India, Japonia, Ceylon, cu portocală şi vanilie. Portocala este cheia, ea dă aroma predominantă, ceea ce-l face un ceai bun pentru seara. Torn apa după ce a fiert şi las să infuzeze vreo 4 minute.

Bio Chill Out – infuzie de fructe împachetată la 100 gr. Mere, hibiscus, lămîie, căpşuni, gălbenele, albăstrele. Din tot acest amestec, aroma predominantă este… menta. Îl folosesc în timpul zilei şi mai ales cînd simt că m-a părăsit teina din cel negru. Infuzez 3 minute, cu apa înainte de fierbere, dar nu e nici o problemă dacă îl laşi pînă la 10 minute.

Am mai pus în coş două flori pe băţ de zahăr candel (folosite la două căni mari) şi am dat vreo 60 de lei pe totul.

Detalii

Site-ul Demmers

Youtube – Cum se prepară ceaiul

Cronică la Metropotam


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 gânduri despre “Ceai în Bucureşti: Demmers Teehaus