Disponibili zilnic, în afara sărbătorilor legale 23


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Nu ştiu cum credeţi voi că stă treaba, dar eu zic că atunci cînd vrei ceva, cînd eşti pasionat, cînd te interesează un lucru foarte mult, te gîndeşti la asta tot timpul, lucrezi tot timpul, nu ţii cont de weekend-uri şi de sărbători.

Totul ţine de atitudine:

  • Studenţii de la ID din anul al III-lea termină mai repede semestrul. Nu cred că poţi învăţa mare lucru în timpul tutoratelor în care-l vezi pe prof la faţă şi cred că puţini studenţi de la ID chiar citesc poliloghiile din cursurile scrise de pe CD-urile pe care le primesc. Aşa că m-am oferit să facem o întîlnire suplimentară, în sesiune, înaintea examenului, ca să fiu sigur că au înţeles cît de cît ceva. O studentă a sărit: „Dar de ce să mai facem asta?”

  • Da, se termină semestrul, suntem bucuroşi că scăpăm unii de alţii, dar uneori am impresia că mai e nevoie de o întîlnire suplimentară, în aceeaşi zi de curs tradiţională, dar cu o săptămînă mai tîrziu. Studenta: „Dar atunci sunt Rusaliile!”
  • Pregătim o mare manifestaţie în Piaţa Victoriei, totul e bine pus la punct, toată lumea e mobilizată, dar am uitat un amănunt: „În ziua aia sunt Rusaliile!”

Da, am face şi am drege, am trece la acţiune, vrem să evoluăm, să arătăm că putem, dar dacă sunt Rusaliile…


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

23 gânduri despre “Disponibili zilnic, în afara sărbătorilor legale

  • mămaigândeskcumecunumele

    Cred că dacă mi-aș expune experiențele vis-a-vis de prestația profesorilor față de studenții de la ID, ar ieși ceva artificii pe-aici …. Ar fi interesantă o dezbatere pe larg între studenți și profesori, mai ales acei profesori care lasă de dorit și pe care tu, ca și plătitor de taxă, nu înțelegi de ce trebuie să le mai și plătești prezența. Și cu siguranță ar fi și mai interesantă dezbaterea DUPĂ ce studenții termină facultatea, eventual și masteratul, nu de alta, dar …. se înțelege unde bat, nu?
    Pun pariu că nu voi primi aplauze la comentariul ăsta, din partea nimănui. Detaliile sunt dispusă să le discut …. ”afterwards”

  • George Hari

    Dar vii şi te plîngi aici, în loc să te plîngi profei respective de atitudinea ei. Să nu mai zic că aveţi dreptul de a fi reprezentanţi în consiliu, dar vă doare în fund de drepturile voastre. Acceptaţi mizeriile, vă plîngeţi online şi sistemul rămîne acelaşi. Laşitate.

  • Dyna

    În mediul on-line, ne criticăm reciproc. Profii acuză studenții că sunt leneși, noi îi acuzăm pe dascăli că nu au o atitudine tocmai adecvată, fiecare cu oile lui.
    Până la urmă, și dumneavostră aveți colegi pe care nu îi admirați (un eufemism e permis) la fel cum am și eu colegi care mi-s antipatici.
    Da, eu sunt o lasă, dacă e isterică dupa ce îi trimit un mail cât se poate de politicos, nu vreau să știu cum reacționează dacă aș încerca să discut cu dânsa. A, ba, probabil m-ar lăsa restantă.
    Eu-mi aduc aminte că atunci când eram prin anul întâi,erați unul dintre puținii profesori pe care studenții se puteau baza. Se schimbă lucrurile…

  • George Hari

    Da, vă puteţi baza pe mine în sensul că vă dau acelaşi sfat: mergeţi la consiliu, scrieţi conducerii, acţionaţi! Aţi fost inexistenţi din punctul ăsta de vedere.

    Nu vă puteţi baza pe mine în a-mi denigra colegii, e o atitudine neconstructivă.

    La un moment dat, şi eu mă puteam baza pe tine şi lucrurile s-au schimbat în urmă cu mult timp, ţi-ai canalizat furia către persoanele care-ţi erau aproape şi le-ai îndepărtat de tine.

  • Dyna

    Dacă are vreo legătură cu forumul și cu activitatea mea pe etajul6, dumneavoastră ați renunșat înaintea mea.

    Nu cred că ați apelat la mine și v-am refuzat, așa că tot nu înțeleg ce vreți să spuneți.
    Sunteți nedrept. Dacă am renunțat la elogiez FJSC-ul , am făcut-o pe motive cât se poate de bine întemeiate, iar dumnevoastră știți foarte bine despre ce vorbesc.

    Și, dacă aveți timp/chef (și nu e sărbătoare), vă invit la o cafea să discutăm. Că așa ne învață prin FJSC, că fiecare afirmație se argumentează, iar eu tot consider extrem de nejustificată și nedreaptă ultima dumneavoastră replică.

  • mămaigândeskcumecunumele

    Nu e lasitate. Am invatat ca se numeste AUTOCENZURA. Si mai este o realitate care se aplica: PROFUL ARE INTOTDEAUNA DREPTATE!!! Daca cumva i te adresezi ca nu esti multumit de prestatia lui, exista urmatoarele doua variante:
    1. una tacita: iti va demonstra tot timpul ca nu meriti sa treci anul. Cine se risca, mana sus!!
    2. una publica: daca o faci in clasa, la curs, de fata cu colegii, majoritatea fiind oricum indolenti si platindu-le taticu cursu, vor sari cu gura pe tine. Mi s-a intamplat saptamana trecuta! Inainte de ora toti chicoteau ca aoleu vine sesiune si nu am inteles aia si aialalta. Am zis OK, care e problema, avem ora acum cu profu si ii punem intrebari. Am fost singuruuuuul care a pus intrebari si toti ceilalti au sarit cu gura tot pe mine, astfel incat am iesit precum o blonda la inaintare …. Care e solutia?

    Solutia mi-a dat-o un prieten care ma piseaza sa NU renunt la facultate doar pentru ca nu ma pot adapta sistemului: VREI SA TERMINI? Rabda!! Nu vei reusi niciodata sa schimbi sistemul. PUNCT.

    Am 2 profesori pe care nici nu i-as lasa in sistemul de invatamant chiar in baza afirmatiilor lor. Cand m-am dus cu tema la catedra sa intreb cum se rezolva 2 puncte din ea, mi-a spus in fata, in clasa: aaaah, nu veni cu ea la mine, ca nu dau meditatii in clasa! Ce nu am inteles aici?
    Iar celalalt profesor ne-a povestit doar de mizeria, decaderea si scarbosenia societatii romanesti si cum a avut el la 38 de ani nu stiu ce revelatie de maturitate si isi baga picioare in toti, se flutura cateva ore pe la facultate, isi ia banii aia putini, dar in restul timpului liber face ce vor muschii lui.

    Povestea cu profesorii si elevii este ca aceea cu oul si gaina. Profesorii in general sunt prea frustrati de sistem, sunt prost platiti si nu au capacitatea sa isi impuna un sistem propriu in clasa, asa ca asisti la un curs unde ai 20 de studenti, un profesor tanar la catedra si 2 copilasi de 22 sau 23 de ani care se poarta ca la cafenea pe Lipscani. Restul de 17 elevi nu spun nimic. Pentru ca nu le pasa. Al 18-lea ii sasaie de doua ori pe cei doi petrecareti, dar nu se alege decat cu bile negre in ochii celorlati 19, evident. DAR PROFUL DE CE NU IA ATITUDINE, ca doar e ora lui, materia lui, el e primul care poate face ceva, respectiv sa ii pofteasca afara pe cei doi, cu absenta?
    Sau: de ce doar 2 profesori din toti ne trec notele in carnet? De ce trebuie noi sa aflam cum se face chestia asta? Pun pariu cu oricine ca daca arunc intrebarea asta in secretariat, voi primi alte raspunsuri incredibile.

    Nu va cer sa imi tineti mie partea, sunteti profesor. Dar ati initiat un subiect. Si merita discutat. Si aveti nu 100%, ci 1000% dreptate in subiectul respectiv.

    E vorba de sistem, de mentalitate. Si nu va ganditi ca sunt alt pusti de 20 sau 25 de ani, ca la varsta aia nici nu scoteam nasul de sub banca, profesorul era idolul meu in general. Respect un cadru didactic daca ma respecta si el pe mine si eu cel care dau intaietate, adica eu incep primul cu respectul. Dupa 2-3 cursuri de fluturare a materiei, ajunge si respectul meu la limita de jos. Cel mai alarmant este ca e vorba de viitori jurnalisti….

  • mămaigândeskcumecunumele

    Legat de Rusalii: noi chiar avem examen luni, de Rusalii. E chiar minunat si sper sa nu se schimbe!
    Stateam si ma gandeam la articolul initial, ca sa nu mai deviem de la subiect de fapt:
    1. Reprezinta studenta aceea tot anul III ID? Ar fi trebuit dezvoltata ideea, ca sa o poti generaliza la nivel de natiune.
    2. Nu e nicidecum vorba de Rusalii aici, ci de faptul ca nu sunt interesati pur si simplu, chestia cu Rusaliile i-a venit ei pe moment, cautand ”un motiv serios”.
    3. Si revin, fara sa vreau la exemplele mele, cand ma duc la profesor cu intrebari si el imi replica ca nu e platit sa imi dea mie meditatii!! Si mai vin cu un exemplu, cel mai nou, care m-a umplut de draci duminica, regretand ca am si venit la cursuri! Aveam o tema de facut. In urma cu o luna a fost asta. Din 20 de elevi, au venit la curs, in urma cu o luna, doar 3 elevi cu tema facuta. Doar 3!!! Degeaba scrie proful pe curs ca cei care nu isi fac temele vor fi depunctati, daca in situatia data nu ia nici o masura, ci ii pasuieste frumos pana luna viitoare. Doar de la cap se impute pestele, ca si in viata sociala si economica din Romania, nu?
    Dar sa revin. Printre care si eu aveam tema scrisa frumos, 8 pagini muncite pe branci, gandite, documentate in legea mea. Ora de curs a fost cheltuita de profesor intr-un mod absolut aberant, asa ca nu a mai ajuns si la tema mea, eu fiind ultimul pe lista. I-am dat tema scrisa si am rugat sa imi trimita feed-back, ca sa stiu daca fac si punctul 3 al temei, in aceeasi maniera inceputa. Sincer, am crezut ca imi va trimite feed-back-ul pe e-mail. A trecut o luna. Intra proful in clasa si ii spun direct ca am completat si cu punctul 3 (fiind o tema in 2 segmente, dar pe acelasi subiect) si vreau sa aflu rezultatul, sa nu ma mai lase la urma. Imi face doar 2 obiectii la tema pe care o predasem cu o luna inainte, dintre care una a fost aberanta, dar nu conteaza, am si argumente sa imi sustin afirmatia. Nu era logic ca in acel moment sa ia din mana mea intinsa si punctul 3? Nu imi ia foaia de hartie si imi spune ca mai intai sa strige catalogul …. Deci intrerupe discutia cu mine si isi aduce aminte ca nu a strigat catalogul!!!!!!!!!!!!????? Ii ceream 3 minute, atat!!!
    Si ora trece la fel de aberant ca si cu o luna in urma. Din 16 studenti prezenti, doar 7 venisera cu tema facuta acum. Eu am avut temele facute de fiecare data, dar am fost ignorat cu mare gratie. In conditiile in care va fi subiect de examen si profesorul era singura mea sursa sa imi explice unde gresesc! Pentru ca d-aia vin la facultate, sa invat si sa intreb, nu sa iau o patalama in plus sau din plictiseala. Si acest procedeu se mai repeta si la alte materii.
    Imi pare rau ca trebuie sa spun ca profesorii, ca si studentii, pur si simplu nu au chef. Chiar daca din cu totul alte motive.
    Studentul da lehamite din mana si se grabeste la tigara cu un ”ah, lasa ca profului oricum nu-i pasa!”, iar profesoru vine si el cu o oarecare lehamite la curs si stie ca are in fata lui studenti care oricum nu isi fac temele la timp, de ce sa se mai agite el? Si uite-asa nu incheiem niciodata subiectul. Pentru ca doare. Am facut 3 ani de scoala in alta tara. Imi plang singur pe umar daca as incerca sa compar. Aia nu sunt tot oameni, tot studenti, tot profesori? Oare de ce acolo functioneaza si aici nu functioneaza nimic? Pentru ca …. da, este o natie bolnava. Nu exista absolut nici o scuza. Este o constatare si atat. Poate nu e o boala. Este specificul natiei pur si simplu. Deci nu e nimic de corectat si ultimii 20 de ani sunt dovada cea mai graitoare. Imi pare rau ca am deviat de la subiect, dar are legatura. Pentru mine este ultima oara cand ma mai angajez in discutii care duc la aceeasi concluzie foarte clara. De 10 ani incoace numai asta fac si cred ca e deja prea mult. Dar o promisiune fac: va iesi o carte cu cei 3 sau 4 ani ai mei de student in secolul 21 in Bucuresti. Si cu mana mea voi imparti aceasta carte. Pana atunci insa, mai am de invatat :-). Sa scriu la obiect.

  • mămaigândeskcumecunumele

    De ce nu organizati, din initiativa profesorilor (pentru ca studentii sunt prea multi cei carora nu le pasa), o dezbatere deschisa cu cei de la ID? Dar cu adevarat deschisa si transparenta! Va pot demonstra pe viu ca voi primi raspunsuri de genul ”stiai ca esti la ID, deci ti-ai asumat studiul individual si lipsa profesorului ca si partener de discutii, care e problema ta de fapt?”. Pana ce si programul la secretariat la ID nu este logic gandit si secretara isi permite sa te zeflemiseasca cu acelasi gen de replica.
    As pune pariu ca profesorii nu vor veni la dezbatere. Sunt prea obositi. Si …. de ce sa vina? Ii doare ceva? Nu prea cred …. Nu au cum sa mai filtreze studentii carora le pasa si care chiar fac eforturi mari pentru acest studiu de cei carora chiar nu le pasa, vor doar sa treaca si sa scrie jurnalist pe diploma.
    Numai bine, ma retrag.

  • George Hari

    Exemplu: azi a fost consiliu, anunţat de mult. Studenţi de la ID prezenţi: zero. Studenţi de la zi prezenţi: 2.

    Îmi pare rău, dar restul mesajelor tale nu le-am citit cu atenţie, sunt un prof obosit, naşpet şi cu minus 25%, nu prea-mi mai pasă. Ia mai puneţi şi voi osul la muncă, pls!

  • mămaigândeskcumecunumele

    Ai luat-o personal. Nu știu cum esti ca prof sau ca om. Nu vorbeam de tine. Ai lansat un subiect. Era normal sa apara comentarii. De ce nu te-ai integrat in marja aceea mica de profesori care par sa fie OK? Uitasem sa precizez cireasa de pe tort cu proful care mi-a adus tema dupa o luna. Cand il intreb: doar doua observatii, atat? Zice: ”ah, pai nu mai stiu, ca materialul l-am citit acum o luna!” Hai sa radem! Tu ai aratat cu degetul in studenti. Arat si eu cu degetul spre profesori. E usor sa spui ”osul la munca” – suna a frustrare si plictis. Imi permit sa mai mentionez ca unii studenti de la ID muncesc zi lumina. Nu e o scuza sa nu vii la consiliu, ESTE O REALITATE! Pentru ca apar tot felul de alte situatii cand facultatea porunceste ”azi veniti, ca n-am putut eu in week-end” si te invoiesti, te invoiesti de la serviciu, dar pana cand? Dragi profesori, la privat nu se munceste ca la stat, asta e clar! Uneori se plateste ca la stat, dar nu se lipseste ca la buget.
    Stiam ca ma implic degeaba in discutii de genul asta. Nu am facut nici o afirmatie despre tie, nu imi permit pentru ca nu te cunosc. Asa ca nu face nici tu vreo afirmatie despre mine, in mod gratuit. Si poate ne imprietenim, daca ne respectam. Have a nice day!

  • mămaigândeskcumecunumele

    Ai auzit cu siguranta ca la sesiunea din iarna, un profesor, nu conteaza cine, dar cineva cu indelungata experienta in facultate, si-a uitat cei 80 de studenti de la ID in sala de examen, pentru ca profesorul a uitat ca e sesiune si ca are examen in ziua aceea. Asta a fost reactia lui la telefon cand a fost sunat: ”Ah …. am uitat de examen azi!!” Fericitii studenti au stau 3 ore, a venit o asistenta si macar au putut da examenul. Crezi ca s-a scuzat cineva in fata lor? Pai de ce sa o faca, sunt doar o masa inerta de entitati care platesc 25 de milioane pe an si cam atat. Si-asa nu le pasa de scoala. Abia au socializat si ei 3 ore acolo. Si de atunci unii studenti si-au propus sa trateze cu spatele orice tine de facultate. Sa treaca cu 5 e singura aspiratie. Sau cu 6, ca unii impun minim 6. Asa ca la final nimeni nu este de vina de ceea ce se intampla. Nici profesorii, nici studentii. Mentalitatea incepe sa fie modelata de acasa si din gradinita. Acum ai deja oameni cu mentalitati formate in clasa. Eu ma ocup de copii de gradinita si vad cum e cu lupta de a le insufla o mentalitate, cand acasa au altceva. NU E NIMENI DE VINA, doar structura acestui popor. Asa ca discutiile de acest gen nu duc nicaieri. Le port de prea multi ani ca sa nu stiu rezultatele. Friends?

  • George Hari

    Te-i gîndit, dar numai aşa foarte puţin, că reacţionezi supraproporţionat? Şi cu texte foarte lungi? Nu ştiu, zic şi eu… Nu te simţi singură? Unde sunt colegii tăi?

  • krossfire

    Chestia cu Rusaliile ne-a facut si noua vraiste data unui examen. Ma intristeaza teribil existenta si sarbatorirea manifestatiilor religioase dar sa trecem peste frustrarile mele rational-istorice.

    Eu reduc problema tot la pofta aia de munca romaneasca, aia care ne face sa fim atat de prost platiti desi cu totii meritam sa fim manageri de nivel superior. Rusaliile si mai nou 15 august date ca zile libere sunt un pretext excelent pentru ”mini vacante” care paralizeaza nu 2-3 zile ci saptamani intregi.

  • mămaigândeskcumecunumele

    Proful de X ne-a fixat examen luni, 24 mai ora 10. Super tare, deci nu trebuie sa ma mai invoiesc de la servici ca sa vin la examen. Ma duc la secretariat sa intreb o chestie, alta chestie, nici nu conteaza. Si zic secretarei, OK, daca nu stiti acum, vin luni, ca oricum avem examen. La care secretara are o reactie absolut fulgeratoare: ”Adica cum luni aveti examen? Luni e inchis, sunt Rusaliile!!”
    :)))) do you need any further comments? :)))))

    Examenul ne-a fost mutat, dar grupa nu stie, pentru ca nu s-a afisat inca pe site-ul de news. Informatia e doar pentru premianti.

  • mămaigândeskcumecunumele

    Si da, Hari … ai vrut sa fii rautacios mai sus …. daca nu ma simt singur, unde imi sunt colegii …. pai de ce le-ar pasa colegilor sa comenteze? Oricum nu ajuta si oricum ei trebuie sa puna osul la munca, corect? Faptul ca nu s-au adunat prea multi aici sa comenteze nu mie trebuie sa imi dea de gandit.
    Rusalii frumoase la toata lumea!

  • George Hari

    Ce treabă am eu oare cu profesorul X, cu secretariatul şi cu Rusaliile? Şi de ce nu aveţi reprezentant în consiliu? Ah, te-am atins aici. Mă consolează faptul că sunteţi aşa de cuminţi, de tăcuţi, de docili. Sunt liniştit.

  • Dyna

    Facem parte dintr-o generaţie liniştită şi care are multe zile libere. Mai trebuie să învăţăm de „servici” şi „serviciu”, apoi să fim prezenţi în consiliu.

  • AdrianD

    Eu am fost la Consliu cand eram in facultate si i-am scris si decanului, dar nu se rezolva mare lucru. Cei din facutate fac tot ce vor ei, chiar daca le arati cat se poate de logic ca ai dreptate. Am cerut niste chestii de acum doi-trei ani si nu s-a rezolvat mai nimic, desi ceea ce am cerut nu era doar dorinta noastra, a studentilor, ci reprezinta pentru facultate chiar obligatii legale pentru a obtine acreditarea pentru ID. De ce nu exista nici pana acum o platforma de e-learning pentru ID? E unul dintre criteriile pentru acreditare, nu o cerinta absurda a studentilor! Cand am intrebat, am fost pasati la Credis, si am interbat si acolo si mi s-a spus ca ei nu au nicio obligatie in legatura cu platforma de e-learning de la FJSC. Si au mai fost si alte solicitari si parca s-a facut chiar contrariul. Cerusem, de exemplu, ca orarul celor de la secretariat sa fie modificat astfel incat sa nu mai coincida cu perioada cand lucram. S-a facut? Aiurea, dimpotriva, s-a scos ziua de vineri din programul cu publicul, zi in care mai reuseam totusi sa ajungem pe acolo fiind zi scurta. Cat despre prezenta studentilor de la ID la Consiliu, eu cred ca este si vina facultatii pentru ca lucrurile nu sunt precizate foarte clar. Nu se spune pe nicaieri ca studentii de la ID au dreptul la un reprezentat cu drept de vot in Consiliu sau ca cei de la zi ii reprezinta si pe ei si ca atunci ar trebui sa voteze si ei la alegeri. La zi, conducerea facultatii se implica foarte mult, studentii sunt anuntati, se fac campanii etc. La ID nu li se spune nimic studentilor si cei mai multi sunt sigur ca se gandesc ca nici nu au dreptul sa fie reprezentati. Facei un sondaj printre ei sa sa vedeti ce spun. Deci lucrurile ar trebui stabilite foarte clar, in regulamentul facultatii, si sa fie si anuntate. Si cum ar fi acesti reprezentanti? Cei de la zi au cate unul pentru fiecare an parca, si pentru fiecare specializare. Daca ar mai veni si cei de la ID s-ar dubla numarul studentilor din Consiliu si nu stiu daca se poate. Facultatea sa stabileasca mai intai lucrurile si pe urma mai vedem daca studentii nu se implica. Cert e ca studentii de la ID au dreptul la reprezentanti in Consiliu pentru ca dau destul de multi bani facultatii.

  • AdrianD

    Pai asa e, reprezentarea studentilor de la ID in consiliul facultatii nu este reglementata. Nu se face pe nicaieri distinctia intre studentii de la zi si cei de la ID. Eu cand am fost acolo nu aveam nicio baza legala si nici nu fusesem ales in vreun fel. Deci daca ar veni un reprezentat al celor de la ID, nu stiu ce statut ar avea in consiliu pentru ca nu este precizat nimic pe nicaieri despre cei de la ID. Eu am citit si regulamentul facultatii si nu se spune nimic clar. S-ar putea intelege ca si studentii de la ID sunt reprezentati de cei de la zi, dar in cazul asta ar trebui sa participe si ei la vot, ceea ce nu se intampla. Si platforma aia de e-learning tot se va face candva. Mai ales acum ca s-a marit taxa la 3.100 de lei, ar fi chiar ridicol sa ti se dea in continuare doar un CD, care e numai o colectie de texte luate din cartile profesorilor, in general, si nu un CD interactiv, asa cum ar trebui sa fie si cum au si alte facultatii, a se vedea SNSPA, care a si lansat primele CD-uri de genul asta.