Slugă la doi stăpîni, actor la două publicuri 8


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

masca

Ehei, dacă cineva a intrat ieri trist în sala de la Teatrul Masca şi a ieşit la fel, minte. Nu există aşa ceva! A fost o supradoză de optimism, joc bun actoricesc, desăvîrşire în mişcări şi dans şi cîntesc. Am rîs, am fost serios, m-am rugat în gînd să le iasă săritura, să cînte bine notele, să ne fie aproape actorii.

Nişte superactori m-au făcut să rîd alături de copii. Două publicuri au fost în sală: cel al copiilor sinceri şi entuziaşti şi cel al adulţilor obosiţi de job dar care s-au deconectat în mod sigur în timpul piesei.

Am fost şi eu invitat aseară, alături de o mulţime de bloggeri, twitterişti şi online-işti, la un spectacol de gală al Teatrului Masca, la piesa Slugă la doi stăpîni de Carlo Goldoni, în regia lui Mihai Mălaimare. Uitasem commedia dell’arte şi mă bucur că am regăsit-o. Şi serios că voi mai merge la Masca atunci cînd voi avea timp!

M-am pus în locul actorilor de aseară şi m-am simţit bine, pentru că mi s-a părut epuizant în acel sens al oboselii mulţumite. Ca atunci cînd ai dat o tură foarte lungă cu bicicleta, prin vînt, dar ai ajuns acasă repede şi ţi-ai pus repede de-un ceai fierbinte.

Mulţumesc Vlad, Chinezu şi Mihai Mălaimare, pentru deschidere şi comunicare!

Mai multe poze, pe Facebook.

Foto: Iyli.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 gânduri despre “Slugă la doi stăpîni, actor la două publicuri