KungFu la defilarea cu biciclete de aseară 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Organizarea

„Autorităţile” au fost jenante. Inexistente. Oprescu s-a văzut ales primar şi-l doare în bordură acum de „Săptămîna mobilităţii”. Traficul aseară a fost ca de obicei, groaznic, iar defilarea i-a enervat şi mai mult pe şoferii bine educaţi. Am auzit că în provincie s-a închis circulaţia în centru aseară. Dar în Bucale nu se poa.

img_5149-small

Adunarea

Cînd am ajuns la platoul cu catarg din spatele Palatului Copiilor, nu erau foarte mulţi adunaţi. Oricum, pe drum se simţea că se întîmplă ceva, pentru că erau mulţi biciclişti care se îndreptau în aceeaşi direcţie. S-au mai alăturat unii pe parcurs.

Biciclete de tot felul, inclusiv pliabile de 2.000 – 3.000 de lei, din alea de pus în rucsac la metrou sau la serviciu. Unii îşi admirau reciproc biclele, fluierau a admiraţie şi-şi dădeau sfaturi. A fost simpatic un tip îmbrăcat ca de enduro (deşi se ştia că trebuie să fim îmbrăcaţi de oraş), cu o biclă „tunată”, care tot rîdea şi dădea sfaturi şi se lăuda cu îmbunătăţirile pe care le-a adus el bicicletei. De ce simpatic? Pentru că înainte de începerea defilării a constatat că i s-a spart cauciucul şi nu a mai putut participa.

Au venit miliţienii la un moment dat, ca să ne anunţe că „ne vor sprijini în activitate”.

img_5150-small

Încălzirea

Un tip îmbrăcat în costum şi cu un coif de gladiator cu coamă roşie (probabil de la BateŞaua) a pornit portavocea, pentru a da instrucţiuni. Am apucat să aud că trebuie să ne încolonăm cîte patru şi să fim cuminţi.

img_5156-small

Plecarea

Evident, nu ne-am încolonat cîte patru, pentru că românii au mîndria lor şi nu au fost toţi pionieri. Am pornit hăis-cea, încetişor, pe şuşa, pe banda 1. Miliţienii opriseră deja maşinile în faţă, aşa că a mers lin pînă la Cantemir.

img_5157-small

Traseul

Coloana a început să se rupă în vreo trei bucăţi, pentru că miliţienii ne mai opreau şi pe noi, ca să mai treacă şi maşini, că doar era ziua cu „Lasă maşina acasă”. În anumite zone, am claxonat, să ne vadă lumea şi să le mai treacă oamenilor din frica de biclă. Copiii aveau zîmbete mari pe faţă, unii şoferi ne-au înjurat şi ne-au ironizat, miliţienii ne mînau ca pe oi.

img_5167-small

Sosirea

Curtea de la Muzeul Ţăranului Român era deja plină cînd am ajuns, dar am înaintat încet-încet. Nea Pandele, gardianul din curte, nu ne-a lăsat să ne lăsăm amărăciunile pe iarba uscată, dar tot le-am proptit noi pe acolo.

Am băut apă gratis şi bere pe bani şi am băgat la ghiozdan sandviciuri asortate, tot gratis.

img_5172-small

În club

Am primit la intrarea în Clubul Ţăranului Român o taşcă cu mesaje în engleză şi cu o mulţime de pliante imprimate pe copaci tăiaţi. Şi tradiţionalele borcane cu aer curat.

În club, oameni care stăteau la mese şi completau formularul de feedback de la organizatori şi Electric Brother cu muzică apropiată de Shibuya Kei. Mai ieşea omul, mai lăsa CD-ul să toarcă. Un tip în vârstă a dansat în mijlocul sălii câteva minute şi s-a cărat.

Pe la 21 şi ceva am părăsit incinta, oricum nu mai erau prea mulţi înăuntru, majoritatea stăteau la taclale în curte.

Impresii

M-am simţit bine, în compania unora care gîndesc şi fac ca mine. Evident, mi-a plăcut să mă lăfăi pe stradă, pe banda fără maşini. A fost revigorant să văd curtea muzeului plină de biciclişti paşnici. Partea din club trebuia gîndită altfel, dacă organizatorii voiau să mai ţină lumea acolo. Electric Brother nu trebuia să plece de la pupitru. Omule, nu iei mîna de pe mixer nici dacă ai rămas singur în sală!

Deci, ne mai vedem la anul!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “KungFu la defilarea cu biciclete de aseară

  • Ramona Cornea

    ce bine ar fi daca am avea macar doua zile pe saptamana fara masini… ar fi perfect…Pe langa diminuarea poluarii….am mai capata si o conditie fizica mai buna.Fie ca folosim bicicleta fie o luam „la picior”, cred ca ne-am relaxa cat de cat. Si pe langa asta, nu am mai injura atat in trafic!