România liberă, la pachet cu New York Times 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Într-o pagină de interior, am văzut o fotografie, sub care exista o legendă şi precizarea: „Pentru a citi articolul legat de această fotografie, accesaţi ediţia noastră online”. Este un gest care demonstrează că The New York Times îşi cunoaşte bine publicul dar şi că există o logică a organizării redacţiilor pentru cele două ediţii – print şi online.

The New York Times este una dintre publicaţiile care apar cel mai frecvent în minte cînd vrei să dai exemple de jurnalism profesionist. Citesc ediţia pe hîrtie numai cînd merg cu avionul şi mai există vreun exemplar disponibil şi uneori îl cumpăr de la chioşc în străinătate.

Românii care nu au văzut pînă acum vreun număr din varianta pe hîrtie a celebrului ziar au ocazia  săptămînal de a citi publicaţia americană într-un rezumat gratuit, în fiecare vineri, la pachet cu România liberă.

Potrivit comunicatului transmis de România liberă, selecţia va cuprinde „analize și comentarii despre actualitatea internațională, afaceri, tehnologie, sănătate, cultură și stil”. Ediţia va fi gîndită şi pusă în pagină de o echipă de jurnalişti americani, în colaborare cu editori de la RL.

În comunicat se mai precizează:

Pe lângă „New York Times International Weekly“, „România liberă“ va oferi începând cu 2 februarie, în fiecare luni, și „New York Times Book Review“, tradus în limba română. Ediția în română este publicată sub licența Universe Publishing Inc., subsidiară a Editurii Univers, una dintre cele mai vechi edituri din România.

Şi dacă tot suntem la capitolul New York Times, consultaţi secţiunea dedicată alegerilor prezidenţiale din SUA, unde discursurile sunt disponibile interactiv în mod text, sunet şi imagine. O bază de date excelentă pentru analişti şi cercetători.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “România liberă, la pachet cu New York Times

  • Corina

    Nu prea inteleg ce sens are aceasta initiativa tocmai acum. Cine vrea sa citeasca articole in engleza din NY Times le poate citi pe net, in editia originala. Nu stiu cat de tare ii poate ajuta pe cei de la RL acest parteneriat sa vanda mai multa reclama anul asta; nu vad miscarea decat ca pe una de imagine, iar suplimentul cu pricina e un cost in plus.

  • George Hari

    Corina, sensul e că un ziar românesc s-a asociat cu unul american de prestigiu şi că ăia au acceptat acordul. Sigur, citim online, dar acum NYT ajunge şi la persoane care poate altfel nu ar fi citit articolele din ziarul american.