De la clasic la popular, într-o singură seară 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Concertul de aseară al Fundației Constantin Dumitru a avut o formulă originală: intrarea gratuită, dar cu bilete ce puteau fi descărcate de pe site-ul oficial, un program variat și artiști tineri și foarte tineri.

Am fost plăcut surprins de prestația lui Szocs Botond care, la numai 16 ani, a cîștigat tot felul de premii (primul la 10 ani). A interpretat Valsul lui Mefisto de Franz Liszt, ca un preambul al Dansului ungar nr. 5 care a fost mai tîrziu în program.

După partea solistică a lui Mircea Dumitrescu, programul a continuat lin cu evoluția Amirei Curus la pian, prima piesă fiind Marriage d’Amour a lui Clayderman.

Am zîmbit la piesele vocale, dar a fost un zimbet bun, pentru că piesele cunoscute precum If I Were a Rich Man (Jerrz Bock), Le temps des cathedrales (Richard Cocciante) și Con te partiro (Francesco Sartori) au antrenat publicul și l-au pregătit pentru Zorba și Brindisi. Păcat însă că alegerea solistei Silvia Cristescu pentru Con te partiro n-a fost una fericită.

A fost primul spectacol care includea piese clasice la care publicul a ținut ritmul prin aplauze și s-a manifestat sincer. Am văzut chiar și artiști în sală care aveau un zîmbet larg și se bucurau de evoluția colegilor lor.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Pe drumul de întoarcere de la Sala Radio, am trecut pe lîngă actorul Rupert Grint, cunoscut pentru rolul din seria Harry Potter. Ruxi mi-a spus că filmează ceva în București zilele astea. N-ar fi trebuit să-și acopere fața, nu l-aș fi recunoscut dacă nu mi se atrăgea atenția.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.