Cea mai mare oră de sport e lată de doi metri 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

În mintea mea, cea mai mare oră de sport ar fi lungă cît orașul și lată de vreo doi metri. Ar traversa orașul și l-ar înconjura. N-ar ține cont de orele zilei, și-ar alege participanții după zîmbet și le-ar oferi relaxare și libertate.

Ce mai mare oră de sport ar fi atît de veselă încît ți-ar dori să nu se mai termine. N-ar presupune efort, ci deschidere și mobilitate. Ar fi presărată de copii, adolescenți, tați în costum și mame în fuste și rochii.

Această mare oră de sport ar dura 365 de zile, apoi ar începe din nou. Și s-ar tot învîrti așa în oraș, ca să-l facă să trăiască mai ușor, să respire mai liber. Ora asta de sport ar avea propriile reguli, i-ar face pe oameni să fie sănătoși, tonici. O oră mare de tot de sport ar spori comunicarea urbană, popasul neprogramat și descoperirile neașteptate.

Eu văd cea mai mare oră de sport ca o bandă lungă frumos trasată, formată din două linii paralele, pe stradă și șosea, clară ca un trotuar fără mașini parcate pe el. N-ar fi sport decît pentru că i-ar îndemna pe oameni să se miște repede și eficient.

În mintea mea, cea mai mare oră de sport ar fi o pistă urbană pentru bicicliști, care să pornească de la pedale și să ajungă la inimi.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Articolașul acesta participă la concursul despre Mișcarea face bine, o întîmplare sportivă care va fi în 23 iunie, între 9 și 21, în Parcul Copiilor, organizată de Dolce Sportsmartatletic & GetFIT.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.