Amenințarea low cost-ului scump


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Am pierdut odată un avion de la Wizz Air către Bruxelles pentru că am ajuns cu cîteva minute după închiderea check-in-ului. Din cauza traficului amărît din București și a unei zile blestemate. În aceeași zi, am luat un bilet nou cu aceeași destinație de la KLM, cu 220 de euro, parcă, cu plecarea a doua zi. Nu mi s-a părut mult. Era acum cîțiva ani.

Mirajul low cost-ului s-a cam destrămat. Prețurile companiilor mici sunt aproape egale cu cele ale companiilor mari. De aceea este vital să cauți bine înainte, să vînezi cel mai mic tarif. Fiecare euro contează.

Am întrebat pe Facebook și Twitter care au fost cele mai mari tarife pe care le-au suportat semenii mei la companiile low cost. Iată cîteva răspunsuri:

Dus-intors vreo 150 de euro…dar am auzit despre colegi care au spart cam cat pe un drum la first class (rezervasera deja hotelul si platisera avansul, asa ca era obligatoriu sa MEARGA ATUNCI in tarile destinatie). (Vlad S.)

200 euro pentru un zbor dus-intors la Paris, e drept ca era cam din scurt, cu vreo 3 saptamani inainte si nu am gasit mai ieftin (dar trebuia sa ma duc atunci). (Andreea M.)

310 EUR pentru Bucuresti-Lisabona si retur. Cumparat cu 6 luni inainte. La vreo doua luni dupa, TAP Portugalia a introdus cursa Bucuresti-Lisabona. De curiozitate am facut o simulare: m-ar fi costat 325 EUR. (Marina D.)

Vreo 200 euro dus-intors pe ruta Londra-Bucuresti. Era in perioada sarbatorilor si n-am gasit mai ieftin nicaieri. (Raluca A.)

Este clar, e scump dacă nu ești flexibil. În plus, trebuie să tot faci simulări pe fiecare site al companiilor aeriene ca să găsești tariful ideal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.