Primul meu triatlon


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

N-am alergat, n-am înotat, n-am pedalat. Am ajutat la organizarea concursului Triathlon Challenge Mamaia 2012. Am stat la intrare la preluarea kit-urilor, am cărat, am montat, am desfăcut dopuri ale sticlelor de apă, am desfăcut cipuri de la picioare și am făcut cîteva sute de fotografii.

Sîmbătă dimineață, Mamaia părea o Londră tipică. Ceții și ploii li s-a alăturat un vînt parșiv, care ne-a crăpat buzele și ne-a umflat obrajii. Proba de înot s-a anulat și a fost înlocuită cu încă o tură de alergare. Între cele două alergări – bicicleta.

Am văzut cele mai scumpe echipamente: biciclete de mii de euro, costume sportive din materiale extraterestre, accesorii ciudate, creme și loțiuni antifrig care arătau ciudat.

Au fost mai multe categorii de concurenți:

  • cei bogați, cu zeci de echipamente și accesorii care străluceau
  • cei cu venituri medii, cu echipamente mai vechi, dar bine întreținute
  • cei săraci, cu echipamente improvizate din alte echipamente
  • cei cu burtă

La majoritatea dintre ei am văzut însă un anumit spirit sportiv. Mulți ar fi vrut să înoate, pentru că acolo erau buni. Alții se justificau înainte de a porni alergarea, ca și cum prietenii lor ar fi avut anumite așteptări și astfel i-ar fi pregătit de eșec. Unii siguri pe ei, care mai participaseră la multe astfel de competiții.

Am învățat destule lucruri: reguli ale competiției, mici trucuri, rolul cipului, modul în care se dau rezultatele, date despre rezistența organismului uman la efort susținut. Am ieșit în cîștig ajutînd la organizare și petrecînd cîteva ore în plus la Mamaia.

Duminică, a doua zi după concurs, a fost o vreme foarte frumoasă: soare, cald, fără vînt. Natura le-a arătat sportivilor că asta trebuie ei să dovedească: faptul că pot rezista în condiții dure și că pot lua medalii chiar dacă vremea nu fusese anunțată că va avea loc triatlonul.

O mulțime de fotografii sunt pe Facebook – pagina triatlonului și pagina mea personală.

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments