Trei noi servicii la Pohta Română 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

La Pohta Română, un plic face trei zile de la București la Buzău. La Pohta Română, broșele create cu migală de Simcute la Iași ajung zob la Arad. La Pohta Română, coletele se caută în evidențe după nume de familie „George Hari“*.

Povești cu Pohta Română sunt o mulțime.

  • Cine nu a trecut prin celebrele socializări cu ceilalți 28 de clienți de la coada de la unicul ghișeu deschis?
  • Cine nu a oftat cînd i s-a pus în față panoul cu „Schimb de tură“ în mijlocul programului de lucru?
  • Cine nu știe celebrele răspunsuri „Nu se poate, a picat calculatorul“ și „N-a ajuns, mai așteptați acasă“?

Ei bine, poate nu știați că Pohta Română e în plin proces de restructurare și modernizare. Iată cele mai importante trei servicii care vor fi introduse în rețeaua pohtei în viitorul apropiat, în preajma Paștelui Cailor din acest an.

1. Serviciul Popă-Expres

În mod normal, clientul este responsabil cu rugatul, ca să-i ajungă pachetul la timp la destinație și în stare bună. Ei bine, de acum Pohta Română oferă varianta Popă-Expres, care include asigurarea pachetului pînă la destinație, prin rugăciune. Plătești o taxă pe serviciu și vei primi un popă care se va ruga pe tot parcursul traseului coletului. Popa poate sta la pohtă sau poate veni la tine acasă (ultima variantă se numește Popă-Expres Deluxe și costă puțin mai mult), după pohta inimii tale.

Evident, pohta nu dispune decît de popi creștin-ortodocși, cunoscuți pentru flexibilitatea serviciilor lor. În versiunea VIP All Inclusive, serviciul Popă-Expres constă în faptul că însuși popa duce pachetul la destinație, sub sutană, dar îl și aghezmuiește la fiecare 10 kilometri parcurși.

2. Serviciul Fragil-Urs

Pohta Română ține la integritatea pachetului tău. De aceea, vrea să se asigure prin orice metode că el va ajunge în condiții bune la destinatar. Se știe deja că fiecare colet predat la un ghișeu de mesagerie de la Pohta Română este împachetat suplimentar în staniol de către marmote cu experiență în domeniu și este verificat de pisici special antrenate în acest sens. Noutatea constă în serviciul Fragil-Urs, prin care pachetul tău este călcat în picioare de urși carpatini.

Astfel, se respectă tradiția impregnării obiectului cu noroc. Se știe din străbuni că dansul ursului contribuie la înmulțirea șanselor ca pachetul respectiv să ajungă întreg la punctul final. După cum știți, țiganii au o lungă tradiție de colindat satele cu urși dresați, pe care-i pun să danseze, spre norocul sătenilor dispuși să plătească o sumă modică. Prin serviciul Fragil-Urs, Pohta Română respectă tradițiile românești și arată că-i pasă de coletul tău.

3. Serviciul PowerGhișeu

Nu mai stai la coadă 45 de minute, ci doar 30! Ei bine da, în urma unor costisitoare dar eficiente studii de ergonomie și cîteva teste de IQ în rîndul angajaților, Pohta Română a găsit soluția ca tu să nu să mai aștepți atît de mult. Alege opțiunea PowerGhișeu și vei beneficia de o oficiantă cu vîrsta între 40 și 50 de ani. Lasă-i în urmă pe clienții care stau la ghișeele deservite de oficiante de peste 50 de ani, cu vederea slabă, gesturi încete și chef de muncă de pînă în 60%!

Prin PowerGhișeu, Pohta Română îți garantează un serviciu expres de 30 de minute și o oficiantă în floarea vîrstei, care poate vedea chiar și de la 15 cm distanță și care-și folosește ambele mîini pentru a-și face treaba.

*Da, este o poveste reală. Comandasem niște cărți de la o editură. Am ales varianta de transport ieftină, prin Pohta Română. Peste 3 zile, am aruncat undița la ghișeu, la noroc. Mi s-a spus că n-a ajuns. Peste alte două zile, același răspuns. A doua zi după cele două zile, am insistat să fie căutat mai bine. Doamna de la ghișeu s-a luminat: „A, da, este! Nume de familie Popescu, nu George Hari!“ Se vede treaba că ea căuta după nume de familie „George Hari“, pentru că așa scrisese (din neatenție) expeditorul pe formular.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Trei noi servicii la Pohta Română

  • gadjodillo

    Nu ştiu dacă să rîd sau să plîng (am rîs pe dinăuntru, am plîns pe dinăuntru, că nu dă bine să te exteriorizezi aşa…) – poate doar să povestesc cum am trimis eu odată un scenariu la un concurs în UK şi cei de acolo au zis să nu mă las în baza poştei regale, că nu sînt şanse să ajungă. Şi-ntr-adevăr n-a ajuns; a putut fi urmărit pînă la intrarea în Uk, după care a dispărut total de pe radare.
    Sau să vă povestesc că am primit prin colet o bicicletă – demontată, e drept, de copii, e drept – într-o stare aproape-acceptabilă (doar şaua arăta urmele trîntirilor şi izbirilor). Să precizez că oficial nu-i voie cu biciclete la coletărie. Ca să nu mai vorbesc de smaralde şi alte pietre preţioase (la fel de prohibite, dar care mi-au ajuns ne-zgîriate la destinaţie). Şi, evident, unacknowledged. Ceea ce înseamnă că poţi trimite virtual orice…