VIDEO Cum se pedalează la Londra


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

L-am rugat pe Alexandru-Brăduț Ulmanu să scrie un textuleț despre cum se pedalează în Londra, acolo unde el merge pe bicicletă des, de cele mai multe ori alături de băiatul lui cel mare. Brăduț a scris un text pe care-l puteți citi la Bicla.ro, dar a făcut și un montaj video alert, care parcurge zonele Greenwich, Surrey Quays, Canada Water și Bermondsey.

N-o fi ea Copenhaga sau Amsterdam, dar Londra e îndeajuns de prietenoasă cu bicicliștii pentru ca mersul pe două roți să fie și plăcut și convenabil. Multe străzi au piste pentru bicicliști marcate cum trebuie pe carosabil, sunt rampe peste tot, există trasee de-a lungul Tamisei, iar la gurile de metrou, în parcările din fața supermarketurilor și mall-urilor și în multe alte locuri publice sunt rastele, adesea monitorizate de camere video.

În Surrey Quays și Canada Water, zona fostelor docuri, unde biciclesc eu de obicei, traficul auto e în general pașnic, sunt multe alei și străduțe unde rareori vezi câte o mașină, iar portulețele, parcurile și malurile Tamisei oferă prilejul unor plimbări pitorești. Un drum până în Greenwich în regim lejer, de-a lungul Tamisei, ia vreo15-20 de minute, iar o excursie până la Turnul Londrei nu durează mai mult de jumătate de oră.

De altfel, fie ploaie, fie vânt, bicicleta e un vehicul popular aici. Mulți copii merg pe bicicletă sau pe trotinetă la școală și destui părinți (inclusiv subsemnatul) îi transportă pe cei mai mititei în scaune montate pe portbagaj.

Citiți articolul integral la Bicla.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.