Ride Planet Bucale în 5 decembrie, pe bicicletă 26


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

ride_bucharest

Raluca Teodor locuieşte în Bucureşti şi încearcă să facă un lucru ciudat dar considerat normal în alte ţări de pe această planetă: să meargă pe bicicletă în acest oraş împuţit. Mai sunt ca ea cîteva mii în Capitală şi ea a avut iniţiativa de a marca în 5 decembrie participarea bucureştenilor la proiectul Ride Planet Earth.

Sîmbătă, 5 decembrie, la 14.30, bicicliştii din Bucureşti se vor îmbrăca bine şi vor veni cu vehiculul ciudat în Piaţa Constituţiei. Mai văd ei acolo dacă mai pot face ceva ca să se vorbească şi de România în contextul conferinţei ONU despre schimbările climatice care va începe în 7 decembrie la Copenhaga.

Informaţii de la Raluca

Coordonatorii Ride Planet Earth Romania au doua obiective:

1. ca delegatiile guvernelor sa constientizeze pozitia noastra cu privire la poluarea cauzata de gazul carbonic si sa actioneze in consecinta (obiectiv international). Acest obiectiv va fi realizat prin inregistrarea de mesaje video a participantilor, ce vor fi prezentate de catre Kim Nguyen (initiatorul proiectului) la Copenhaga. Poti sa pregatesti si tu un mesaj scurt, vei fi filmat!

2. de a-i convinge pe romani sa foloseasca mijloace de transport nepoluante. Dintre acestea, vom incerva sa promovam mai ales mersul pe bicicleta ca fiind cel mai placut si rapid mod de deplasare spre locul de munca, spre scoala, la cumparaturi, si chiar in concediu, inlocuind cu succes masina (obiectiv national). Acest obiectiv va fi realizat cu ajutorul unor participanti care au adoptat deja acest mod de transport si care vor avea tinuta de birou pe parcursul acestui eveniment. Poti sa vii si tu in tinuta de birou daca vrei sa promovezi acest mesaj!

Faptul că vei fi acolo pe bicicletă, trotinetă sau rollere sigur va conta! Nu pentru autorităţile locale din Bucale cărora nu le pasă de transportul alternativ, ci pentru sufletul tău şi al pămîntului pe care calci zilnic.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

26 gânduri despre “Ride Planet Bucale în 5 decembrie, pe bicicletă

  • bogdan

    sa speram ca nu se ia politia de noi ca la ciclopromenada si sa isi ia saraca fata vreo amenda… propun sa avem fiecare minim 5 lei la noi ca sa putem pune mana de la mana si sa achitam amenda pentru ca ne adunam fara autorizatie.
    ne vedem sambata; sa speram ca nu ploua

  • bogdan

    asa e, stie tot Polutia…. la fel cum stie si de tiganii de la mine din cartier care fac priveghi la mort pe tot bulevardul; daca vrei sa treci cu bicla/masina/autobuz trebuie sa intri pe linia de tramvai daca ai loc, daca nu chiar pe contrasens. Las’ ca deconteaza tot fraierii.. pe sambata!

  • Rudi

    SUNT ALATURI DE CEI CARE ADORA SI FOLOSESC ACEST VEHICUL. DIN PACATE IN ORASUL MEU NUUUU SE POATE FACE NIMIC CA SA CIRCULAM IN SIGURANTA.CU TOATE ACESTEA FAC ANUAL aprox. 900Km.Va doresc succes in actiunile voastresi va sustin. Cu stima un pensionar(74)din Sighisoara.

  • George Hari

    Bogdan, niciodată nu ştiu ce să răspund la chestii din astea rasiale. Nu ştiu, poate eu chiar iau drept bune campaniile antidiscriminare şi poate nici nu consider edificatoare exemplele personale („o să zici aşa cînd o să păţeşti ca mine”). Dar ce-ai zice să mergem în audienţe la ambasadele de pe pista spre Victoriei şi să-i rugăm pe acei diplomaţi să nu-şi mai lase maşinile pe trotuare, ci să le bage în garajele somptuoase?

    Rudi, mulţumim pentru încurajări. 900 km e o sumă, oricum… Atuul Sighişoarei se pare că e altul, nu transportul alternativ.

  • bogdan

    Rudi, felicitari pentru faptul ca la aceasta varsta reusesti sa faci atat de multi km pe bicicleta! La 74 de ani sper sa ma urc si eu pe bicicleta. George, imi cer scuze daca asta se intelege.. nu vreau sa pornesc o disputa rasista pe blogul tau. Am prieteni tigani (m-am nascut si am crescut intr-un cartier populat cu destui tigani) care au sarit la bataie pentru mine si m-au aparat insa unii dintre ei sunt de nesuportat si eu la astia m-am referit. Nu e normal sa blochezi timp de 3 zile un bulevard pe care circula autobuze RATB si aproape in fiecare zi pleaca si vin din interventii masinile pompierilor. In legatura cu masinile de pe pista de pe Lascar Catargiu (cred ca la Bd asta te referi) nu cred ca avem vreo sansa, dar am putea incerca. Mai grav mi se pare ca la Piata Romana se termina brusc pista si primaria nu da semne ca ar construi in continuare; In metrou nu imi dau voie cu bicla ca le mananc vagoanele asa ca nu imi ramane decat sa risc sa merg pe banda 1 sau sa o leg de stalp si sa plec pe jos. Cred ca ar trebui mai intai sa mergem cu jalba in protap la primarul capitalei si abia apoi cand vom avea piste peste tot, sa mergem la cei care parcheaza pe ele.

  • George Hari

    Bogdan, nici eu nu vreau să deturnăm discuţia, mai ales că acest tip de polemici am constatat că sunt neconstructive.

    Primăria nu ne sprijină, din păcate, iar poliţia este zeloasă în acordarea amenzilor. Iar dacă sîmbătă vor fi în piaţă tot 10 oameni iar n-am rezolvat nimic. Că nici noi nu suntem uniţi, hai să recunoaştem…

  • wallys

    Bafta ! va doresc tuturor si vreme buna ! In orasul meu nenorocit, nici vorba de o asemenea actiune; sunt doar cativa cu bicicleta iar restu'(puzderie)sunt cu masina…probabil le place POLUAREA si eu nu-mi dau seama ! Sincer va spun ca mi-e frica sa traversez orasul, asa ca-l ocolesc, imi aleg o ruta pe care pedalez, reusind anual sa parcurg peste 6000 km la cei peste 50 de ani ai mei. Multumesc lui D-ZEU !

  • yon_120

    Vă rog, dacă ştiţi trasee şi zone plăcute de plimbat cu bicla în afară Buc (30, 40km maxim). Locuri unde poţi face popas fără gunoaie şi zgomot, ori unde ai ceva frumos de văzut. (pentru un schimb de păreri)ID Yahoo Messenger „baiat82”. Vă salut, ne vedem sâmbătă în piaţă.

  • Teodor

    Care erau sansele sa vad mesajul exact cu o ora inainte de incepere?:)) daca il vedeam mai inainte imi faceam si eu aparitia…asta e, la urmatoarea ocazie, bine ca e frumos afara si nu a plouat, plimbare placuta.

  • DL

    Am fost, am stat la aer, s-au facut discutii si ne-am pozat. Problema e alta. Pe mailul primit de mine scria ca: „Raluca Teodor îi invită pe bucureşteni în 5 decembrie la marcarea conferinţei şi a proiectului, printr-o plimbare în grup cu bicicleta.”
    Ori, plimbare nu a fost, a fost o intilnire si atit. Mi-a lasat un gust amar chestia asta, si foarte multi cu care am vorbit au fost extrem de dezamagiti ca nu a fost o plimbare cu bicicleta, ci doar o intilnire acolo, intr-un frig destul de tare. Asta e. Poate alta data.
    O sa pun neshte poze la http://www.fotografu.ro/rideplanet
    Pacat, tare pacat ca nu ne-am plimbat, totusi.

  • George Hari

    Dinu, eu n-am ajuns că m-am simţit rău dimineaţă şi n-am vrut să-mi risc sănătatea. Raluca nu a zis clar dacă va fi plimbare, a spus că se va decide acolo. Eu am formulat aşa anunţul pentru că mi se părea aiurea să nu fie o plimbare în grup, mai ales că Raluca a vorbit cu poliţia.

    Sigur ne va furniza ea lămuriri zilele astea. Oricum, nu mai e mult pînă la primăvară, cu ale sale nopţi calde…

  • DL

    Bun, si daca voia sa facem o intilnire, trebuia totul organizat. Printre biciclisti suntem multi cu posibilitati si relatii. Daca intreba, gaseam pe ce butoane sa apasam, sa avem afise, steaguri, meshe, sa vina televiziuni, sa fie un eveniment. Ca sa organizezi trebuie sa ai citeva cunostinte elementare si sa ai un colectiv. Oricine cred ca voia sa ajute cu ceva. Asa, ce a iesit, vazut la rece dinafara, de un strain ( au sost si 2 directori de multinationale pe acolo) a fost dezastru, cum se vede si in poze. Socializare si atit, si nici asta. Daca asta s-a vrut, e OK. Dar se putea organiza apoi sa mergem la un ceai sau sa facem o plimbare, macar un mic cmr. Poate altora le-a placut, chiar sunt curios.