Din gaura neagră „Bucureşti”, mesaj video către Metrorex 10


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

ACTUALIZARE

În acelaşi timp cu filmarea noastră, avea loc şedinţa comună a asociaţiilor de biciclişti. Iată mesajul transmis de Geo BateŞaua după întîlnire:

Am stabilit in cadrul Adunarii Generale FBR de ieri sa trimitem si noi o pozitie oficiala catre conducerea Metrorex (pe jumatate incurajatoare, pe jumatate severa) prin care sa le comunicam ca suntem foarte interesati de acest demers si ca ne vom implica pe cat se poate de mult PENTRU CA DREPTURILE BICICLISTILOR SA FIE LUATE IN CONSIDERATIE. Incercam sa facem in asa fel incat sa considere ca ii ajutam sa inainteze pe drumul cel bun, dar nu vrem sa ne considere doar niste visatori.

Va trebui sa stam cu ochii si cu gura pe ei. Bike goes underground :) !

Deci am fost ieri la întîlnirea de la ora 13 în Herăstrău, care este. Titus a întîrziat, dar pînă cînd a apărut el am filmat oamenii biciclişti. Şi-au spus deci părerea despre iniţiativa Metrorex-ului de a permite biclelor de tot felul accesul în trenurile sale şi de a le parca în rasteluri în staţii. Dezbaterea publică durează pînă în 15 aprilie şi rezultatele vor fi comunicate prin 1 mai.

Deci de unde să ştiu eu că e Ziua Poliţiei Române? De fapt nu era azi, ci e în 25 martie, dar tocmai se montau bannerele în parc (urît, deci, făcute de ingineri). S-a nimerit. Au vorbit oamenii întrebaţi şi neîntrebaţi şi a ieşit montajul de mai sus.

Am pornit deci la o tură în jurul parcului (da, inclusiv pe şina de tren din ciudata zonă a Herăstrăului extrem) şi am continuat spre parcul Tineretului prin Dorobanţilor, Ştefan cel Mare, Muncii sau cam aşa ceva. La terasă am ajuns vreo 8 oameni, plus bicicletele noastre.

Deci doar o dorinţă am: toţi cei care au promis că vor trimite e-mailuri la contact@metrorex.ro să le trimită pînă în 15 aprilie şi Metrorex să ne audă şi să ne facă şi nouă hatîrul (sau catîrul, vorba Oanei Zăvoranu).

filmare_herastrau

Şi ce voiam eu să vă rog: trimiteţi-mi mesajele voastre video! Filmaţi-vă cu webcam-ul, cu aparatul foto care este el cameră video, cu televizorul sau cu frigiderul, numai să fie mesaje scurte, de vreo 10-15 secunde, pe modelul celor din montajul de mai sus. Trimiteţi-mi-le (oau, două cratime!) pe e-mail sau puneţi-le pe Youtube sau pe Vimeo sau pe gard, numai să le văd eu şi să le pot descărca şi să le adaug la montaj.

Deci da?

Foto: Anca Moraru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 gânduri despre “Din gaura neagră „Bucureşti”, mesaj video către Metrorex

  • anka

    „deci”, dupa atat de multi de „deci”, desigur ca vom incerca sa sensibilizam cat mai multi in jur. logica povestii este ca, daca Metrorex tot a „scos in piata aceasta initiativa”, nu vad de ce nu ar aplica-o? Ca tot vad ca au dat de bani si monteaza scari rulante pe peste tot prin statii. Ce am uitat sa punctam in material a fost si faptul ca daca ar exista locuri de parcare pazite la metrou, pentru biciclete, ar exista sanse ca 10 soferi dintr-o mie macar sa renunte la masini si sa prefere combinatia bicicleta + metrou. Ceea ce ar fi un inceput infim pentru decongestionarea traficului, ca doar de aici tot pam-pam-ul asta cu biciclistii si drepturile lor. Si de aici se poate extrapola pana la efectele asupra atmosferei, stratosferei si spatiului cosmic :-)))

  • Soferu' de la ONT

    Biciclistii nu platesc nici taxe si nici impozite. Soferii da. Si- si! Asadar e normal ca primaria acorda atentie mai mare celui care ii baga bani in buzunar vs. cel care vrea sa-i scoata (ca desigur, pistele speciale, parcajele, centrele de inchiriat- costa). Nu e clar?

  • George Hari

    Aşa e, bicicliştii sunt nişte împuţiţi de şomeri sau lucrează la negru şi nu dau nimic bunului stat. Şoferii sunt stilaţii care lucrează legal şi care n-au nici un impact asupra mediului înconjurător. Anonimule, te felicit pentru argumente, eşti un român adevărat!

  • gigix3

    Dupa cate am inteles eu, voi vreti ca sa mergeti cu bic. pana la metrou, sa aveti un loc unde sa o lasati, sa luati trenul de metrou si sa mergeti pana la o anumita statie, fara bic. Si dupa ce iesiti afara, ce faceti? Mergeti pe jos sau cu RATB-ul? N-ar fi mai corect sa bagam bic. in trenul de metrou si cand ajungem in statia dorita, iesim afara si ne continuam drumul cu bic.? Eu am fost in Nurnberg si erau oameni cu bic. si în metrou și în tramvai.