Fie să renască Bikewalkul stradal! 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

bikewalk_velobello_10

E clar că nu e amuzant să te bikewalkuieşti în weekend pe piste, aşa cum a fost ieri. Nu ştiu ce s-a întîmplat în ultimii doi ani, dar sunt sute de biciclişti, cel puţin în jurul parcurilor şi în parcuri. Poate o fi datorită unora ca Ariel care i-au adunat pe oameni întru pedalare şi veselie.

Am mers pe piste, cît de în şir indian am putut. Poliţia ne supraveghea de departe şi ne-a dat liber să trecem la un singur roşu, din ce am văzut eu. În rest, linişte şi discuţii. Serios, cum ziceam şi la Ciclopromenadă, nu-i aşa că e frumos să pedalezi şi să cunoşti oameni şi să schimbi impresii? Păcat că nu avem un oprescu mai deschis la minte, mare păcat.

M-au racolat băieţii şi m-au pus coordonator, cu vestă, banderolă reflectorizantă (şterpelită apoi de Vulupe cu neruşinare) şi walkie-talkie care şi-a cam pierdut suflul după cîteva sute de metri. Evident, pentru că nimeni nu vrea să fie în faţă, m-au întrebat pe mine dacă vreau şi am zis un DA destul de tare. Aşteptînd startul, m-am împrietenit cu un băieţel de vreo 6 ani care a sărit în sus de bucurie cînd a auzit că o să fie supă la sosire şi cu un altul tot mic pe care-l cheamă Hari (tatăl său fiind un participant frecvent la întîlniri de acest tip).

N-am auzit de incidente pe parcurs, doar vreo două încurcări de spiţe şi o busculadă cînd bicicletele erau parcate şi pe cric. La un moment dat, m-am proptit cu camera de pe ghidon la o trecere de nivel şi am filmat cam tot şirul. Iată rezultatul, dar scuze pentru imaginea contre-jour, tremuratul mîinii din cauză că am ţinut-o mult sus şi lipsa de cadrare (n-am display la camera asta). Să fi fost vreo 600 de oameni, zic eu timid?

Am băut o apă la Teatrul de Vară din Herăstrău şi am stat de vorbă cu mulţi oameni cunoscuţi de la alte întîmplări ciclistice urbane.

Ei, ar fi multe de zis, eu zic că a fost agreabil, chiar şi aşa, sub toiagul poliţiei. Ce să-i faci, pentru un stat totalitar a fost bine totuşi! Sunt sigur că vor adăuga şi unii dintre semenii biciclişti poveşti pe bloguri şi sper să ne vedem la fel de mulţi şi cu alte ocazii.

[nggallery id=6]

Andreea de la Velobello a făcut pozele. Ca să echilibrăm informaţia, mi-a trimis mie pozele cu băieţi şi ea şi Oana le vor pune pe blog pe cele cu fete. Armonie deci :-)


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “Fie să renască Bikewalkul stradal!