FOTO și VIDEO Un Iris de 35 de ani 4


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Eu fac 36 de ani în vara asta, trupa Iris face 35 de ani de activitate. Sună banal, dar imaginați-vă că acești oameni au trecut prin cîteva perioade muzicale și s-au adaptat constant. Cel mai important lucru este că au avut mereu alături zeci de mii de oameni.

Am avut ocazia de a fi în spatele scenei la concertul Iris 35 de ani. Am dat mîna cu Cristi și membrii trupei, i-am văzut cum s-au pregătit pentru spectacol și am simțit o parte din ce au simțit înainte și după show. Mulțumesc, Andrei și Corina, pentru această ocazie!

Cortul VIP

Pe la ora 18 și ceva, ne îndreptăm spre spatele scenei și spre cortul VIP. Un tip așezat pe o bancă ne întreabă dacă nu cumva avem două bilete în plus. Nu avem niciun bilet, de fapt. Cu ecusonul la gît, explorez Piața Constituției, atunci încă goală. Nu-mi închipui că, peste cîteva ore, chioșcurile cu răcoritoare și gustări vor fi asaltate de cei 10.000 de spectatori.

Sosesc membrii trupei. Cristi ajunge ultimul, cu soția lui. Glumeț, zîmbitor. Nu simt emoții în glasul sau gesturile lui, dar cine știe, poate chiar există. Golim cortul pentru a-i lăsa numai pe ei acolo, să se schimbe, să discute. Pozez playlist-ul prins cu scoci pe pînza de cort. Partea din spate a scenei este finisată acum. Sunetistul Ahmed înfulecă rapid un sandviș.

Intrarea în cort este „păzită” de membrii familiei, prieteni și fani. La un moment dat, sosește Felicia Filip. Andrei îi cară mîndru rochia grea. În cort, există un colț special pentru schimbat. Cristi se suie pe scenă, pentru a verifica unele detalii. Fanii țipă și-l aplaudă. Nu se așteptau să-l vadă mai devreme pe scenă.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=mlDEAIMd0yc

Spectacol

Începe show-ul. Membrii trupei sunt siguri pe ei pe scenă, ca întotdeauna. Iris îți dă senzația de încredere, de seriozitate, de profesionalism. Așa sunt ei și în spatele scenei, iau totul în serios, discută în detaliu spectacolul, vor să iasă totul extraordinar.

Mă plimb prin public în timpul concertului, ecusonul cu VIP îmi oferă privilegiul de a merge oriunde doresc. Văd spectatori de toate vîrstele, unii cu accesorii vestimentare specifice sau pancarte. Chiar și eu am un tricou pe care scrie 35 mare, găsit prin dulap de fratele meu. Trebuia să marchez într-un fel acest eveniment!

După De vei pleca, merg iar în spate. În cort nu e decît Felicia Filip, pare că se concentrează pentru piesa următoare, așa că ies fără să zic pîs. Imediat ajunge și soțul ei și cei doi vorbesc încet, de parcă s-ar înțelege oricum din priviri. E o imagine ciudată, eu sunt în afara cortului, dar îi văd pe cei doi prin deschizătura acestuia, luminați de sus. Un cuplu durabil, o voce celebră și un partener de viață care-i este alături în carieră și în familie.

Cei cinci iriși cîntă de vreo două ore și jumătate. Nu înțeleg de unde le vine energia. Poate de la mulțimea din fața scenei? De la zecile de fani care așteaptă autografe, undeva în apropierea cortului? De la faptul că au mereu alături familia și prietenii? Poate. Eu sunt prea mic să le știu secretul.

Artificii, confetti, trei bisuri și încă unul exact cînd lumea credea că Iris a părăsit scena. Gata, show-ul e complet!

În spate

Backstage-ul se aglomerează. Se pregătesc tortul și șampania. Fani, apropiați ai trupei, presă, toți vor ceva de la iriși. Cristi are o atenție distributivă fenomenală. Strînge mîini, răspunde la întrebări, îmbrățișează oameni, face glume în continuare, dă autografe pe bandă. E de cinci ore în picioare, a dat tot ce avea mai bun în el, dar e tot acolo, dinamic și tînăr.

Încet, încet, lumea se retrage. Membrii trupei pleacă pe rînd acasă. Cristi spune „te pup” ultimilor prieteni care au rămas în cort. Deja se demontează scena, acum doar backstage-ul e luminat, nu partea din față.

Așa se întîmplă în cazul emoțiilor puternice: durează puțin, raportate la istorie, dar sunt intense ca o bătaie de inimă pe care o simți pînă în suflet.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Poze multe făcute de mine și Corina sunt în pagina de Facebook a trupei. Scuze pentru calitatea sunetului din clipul de mai sus, dar e filmat cu un Oregon Scientific, o cameră foarte bună la filmat pe ploaie și de pe bicicletă, nu la un concert. Dacă mai ai timp, citește și reportajul de la ProTV.ro.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 gânduri despre “FOTO și VIDEO Un Iris de 35 de ani