Foto şi video 3D, varianta compactă


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Hai că se apropie 3D-ul de consumator, încet, încet. Am pus ochii pe două produse pe care, dacă aş avea atît de mulţi bani încît să mă lovesc de seifuri prin casă, mi le-aş lua. Aş filma şi poza cu ele lucrurile pe care le filmez şi le pozez în mod obişnuit, numai pentru a le lăsa moştenire urmaşilor în format 3D, na!

Fujifilm FinePix W3

fuji-finepix

Filmează 3D la 720p şi captează tot în 3 dimensiuni imagini fixe la 10 MP. Cică nu e nevoie de ochelari speciali ca să vezi pe cameră ce ai filmat sau fotografiat. Secretul 3D-ul constă în faptul că are doi senzori de imagine de cîte 10 MP.

Evident, are tot felul de moduri foto şi cîteva efecte speciale. Acceptă card-uri SD şi SDHC. Ieşiri NTSC şi HDMI. Formatul fişierului video e AVI, al celui foto e JPG (ceea ce e foarte bine, pentru că numai probleme am cu MOV-urile, de exemplu).

Alte detalii şi preţul surpriză

Panasonic Full-HD HDC-SDT750EPK

panasonic-3d

Am pus mîna pe camera asta cînd s-a lansat oficial noul magazin Panasonic din Unirea. Mi s-a părut foarte uşoară. Nu e nimic ciudat la ea, în afară de cele două obiective din „tunul” din faţă. Acel tun este de fapt un obiectiv de conversie, care poate fi folosit şi cu alte aparate compatibile.

Fiecare imagine pentru dreapta şi stînga e captată la 1.080 x 960 de pixeli, folosind metoda side by side.

Sistemul de stabilizare hibrid detectează mişcările orizontale şi verticale şi le corectează folosind o lentilă în sistemul optic şi un senzor în cel electric.

Alte detalii şi preţul surpriză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.