Puţa metalică luminată naţional 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Ca de obicei, presa a căzut în adoraţie atunci cînd a început construirea ororii din Piaţa Unirii. Simţul critic al „cîinelui de pază al democraţiei” s-a atrofiat de mult timp. Jurnaliştii înghit fără să mai mestece, investigaţia este sufocată cu telefoane mobile, excursii la munte şi bijuterii trimise la pachet la redacţie.

Dacă primarul m-ar fi întrebat dacă vreau cel mai înalt brad metalic din Europa, i-aş fi spus că nu, pentru că am învăţat modestia de la colegele ţări europene. Acest brad sinistru asemănător cu o schelă de pe un şantier bizar este asemeni rudei care se îmbată la petrecere şi strică totul. Este cel care ţine neapărat să atragă atenţia. Este românul care, la festivalul de cinema, se aşează pe locurile din faţă, aproape de VIP-uri, deşi nu ştie foarte bine ce însemna acel RSVP de pe invitaţie. Este românul care cumpără multă mîncare şi băutură de Revelion, care identifică sărbătoarea cu excesul. Este bărbatul român supărat că nevasta nu l-a mai bucurat cu cele intime de ceva timp.

Acum cîteva zile, fratele meu a ajutat o femeie să iasă dintr-o groapă de la Unirii, unde căzuse deoarece nu era lumină pe trotuare. Bănuiesc că luminarea sinistritudinii din faţa magazinului Unirea presupune sacrificii.

Astăzi am citit primul articol critic la adresa schelăriei consumatoare de curent electric. O construcţie care nu ar putea exista niciodată la Paris, la Berlin sau la Sofia. Şi nu pentru că ei nu ar avea bani.

Apropierea sarbatorilor de iarna a prilejuit unei banci portugheze ridicarea celui mai mare brad de Craciun din Europa, in inima Bucurestiului. De fapt, o schela muncitoreasca din care te astepti sa rasara muncitori cu cancioace si mistrii. O oroare a simtului vizual, a esteticii, poate cel mult, cu maxima ingaduinta, o inginerie desteapta. A fost un eveniment organizat de “Doreli”, care a transformat centrul Bucurestiului, pentru cateva ore, intr-un Bangladesh european. Cu complicitatea primariei, evident.

Articolul integral: Hotnews


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Puţa metalică luminată naţional