Blogrolling.com “defaced”


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

ACTUALIZARE

S-a rezolvat. Dar nu au pomenit nimic despre asta pe site, nici măcar la Breaking News. Se pare că s-a mai întîmplat asta în 2003 şi a mai fost semnalată o breşă de securitate în 2004, dar ambele probleme au fost rezolvate destul de repede. Blogrolling e întreţinut de un tip care e şi student şi e cam ocupat.

Au mai scris unii despre asta şi comentariile la articole sunt interesante. După datele publicării, se pare că site-ul a fost schimbat ieri şi azi s-a rezolvat:

Danger! Blogrolling Hacked!

Blogrolling.com has been Hacked by “Islamic Jihad”???

Blogrolling Site Hacked By Islamists

blogrolling_com

Cetăţeni, aşezaţi-vă liniştiţi la locurili voastri! Blogrolling.com îşi va reveni după ce proprietarul se va întoarce de la piaţă. Prima pagină a fost înlocuită cu un mesaj războinic din partea grupării hackeristice ÝsLaMi CiHaD. Mereu mă amuză că ăştia nu ştiu bine limba engleză şi au cele mai urîte design-uri de pagini schimbate – negru, sumbru, alinieri aiurea etc.

Se poate intra în conturile Blogrolling.com şi se pot exporta OPML-urile în caz de ceva. Bazele de date nu au fost afectate, pentru că link-urile apar în site-uri acolo unde trebuie.

Spre deosebire de un cracking veritabil, un defacing se limitează la schimbarea primei pagini a unui site, operaţiunea de restaurare a paginii fiind mult mai uşoară decît în cazul spargerii unei baze de date.

Blogrolling.com este un sistem prin care se externalizează crearea şi menţinerea blogroll-urilor. Link-urile adăugate în listă apar automat în site-urile în care există codul specific de la Blogrolling.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.