22 septembrie – o zi fără maşina mea în oraşul meu 12


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

ACTUALIZARE

 • Traseul a fost scurtat, pentru că cel iniţial ar fi încurcat… maşinile în Ziua fără maşini. Traseul va fi: Arcul de Triumf – Şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Natiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – Parcul Izvor. Nu mai pune nicăieri muzică Electric Brother.
 • Cei care doresc să pedaleze în 22 septembrie vor putea închiria gratuit biciclete de la centrele de închiriere din parcurile Kiseleff şi Regina Maria (La Pedale), sau de la Cicloteque. Mai există şi alte variante de închiriere. Cicloteque oferă mai multe reduceri în această săptămînă.
 • Ceva detalii colorate într-un pliant al asociaţiei:

[download id=”29″]

 • Programul manifestărilor din săptămîna 16-22 septembrie:

[download id=”30″]

Asociaţia Bate Şaua să Priceapă Iapa îi cheamă şi pe bucureşteni la marcarea Zilei Europene fără maşini, din cadrul Săptămînii Europene a Mobilităţii (16 – 22 septembrie).

În 22 septembrie, ne adunăm la ora 18 la Arcul de Triumf.

De pe site-ul Veloruţia:

Vino in fiecare an, pe 22 septembrie, in Centrul Bucurestiului, pentru:
– o plimbare cu bicicleta
– o plimbare pe jos pe alei si trotuare curate
– mobilitate si sanatate
– drumuri libere si artere de circulatie pline de viata
– mai multe biciclete si mai putine masini

Astept idei, mesaje de incurajare, versuri si mesaje „proletare”, adeziuni si confirmari de participare la adresa geobatesaua [at] batesaua.ro.

Detalii despre acest eveniment şi celelalte din săptămînă şi pe blogul Veloruţia.

Anul trecut, plimbarea a fost cam aşa:

Iată cum a fost în 2007, prin cîteva imagini la Bikepress.

Este bine că Bate Şaua s-a gîndit din nou să marcheze într-un fel această săptămînă. Visez la o astfel de săptămînă cum am citit şi eu că se întîmplă prin alte ţări din UE. Chiar, noi cînd intrăm în UE?


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 gânduri despre “22 septembrie – o zi fără maşina mea în oraşul meu

 • George Hari

  Tea, nu ştiam că există o asemenea problemă. Eu nu fac nimic în privinţa asta, bănuiesc că au şi ei blogurile, site-urile şi evenimentele lor. Bicicleta e tot una, un cadru, două roţi, pedale şi voie bună, indiferent de cît ai dat pe ea. Nu bicicleta e importantă, ci cum te transformă ea.

 • altauprieten

  Chiar asa ! m-as baga sa imi iau una ucrainiana, in stilul Tohanului stramosesc. Simpla, cu rotimaari si eventual cu frana ‘de picior’. Am vazut una la o doamna destul de ‘coapta’, face naveta din orasul Pantelimon in Buc. unde are cliente… „la masaj anticelulitic Acasa’ „. Si asta e secretul ei de biznis: bicla si energie vie ( pt munca manuala ).

 • Alex Radoi

  @Tea: Nu cred ca pretul bicicletei are vreo legatura cu statutul social al posesorului. Cand ai o pasiune, faci (aproape) orice pt. ea. Daca ti-as spune ca prin noiembrie „ma paste” o bicla pe la 900eu., probabil prima reactie ar fi sa ma crezi vreun „dorobantier” :). Dar nu e deloc asa. In realitate umblu la economiile de masina, ma mai descurc o vreme cu cea veche, ma mai cert putin cu sotia, dar, asta e, pasiunea e pasiune dom’le!
  Si daca exista oameni care au aere de superioritate pt. ca au vreo bicla mai rasarita, doar ignora-i si gandeste-te ca totusi, au lasat masina in locul bicicletei si asta e cel mai important.
  Sa dea Dumnezeu sa avem parte in Romania numai de fitosi, dar sa fie pe biciclete…:))) Sa ajungem sa vedem „biciclete de fite” parcate in fata la High Heels Cafe in Dorobanti in locul „masinilor de fite”. Sa vina Poponet cu bicicleta la agatat pitipoance…ce misto ar fi!