GADGET Aragazul Samsung – un fel de Jamie Oliver al electrocasnicelor 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

samsung_aragaz3-640x480

Uitaţi-vă puţin la el. Este un aragaz, da. Finisaje impecabile, negrul sexy, control tactil. Stă acolo cuminte şi aşteaptă să-l foloseşti. Chit că eşti bîtă la gătit, parcă tot ai încerca să fierbi un ou la el sau să perpeleşti un cîrnăcior. Ştiu că sună ca o jignire, dar e un aparat care trebuie folosit zilnic pentru a-şi arăta adevărata valoare.

samsung_aragaz2-640x480

Nu sunt Jamie Oliver şi nici Copolovici, dar cochetez cu gătitul de vreun an, experimentînd reţete româneşti şi mîncăruri simple, aşa că ştiu cît de important e să ai un aragaz măcar intact dacă nu modern.

Nu mă dau în vînt după aragazele electrice, pentru că poţi controla mai greu temperatura la ele, dar am bănuiala că la acest Samsung nu ar fi asta o problemă.

Aragazul Samsung FTQ307NWGX a fost premiat la CES Las Vegas cu distincţia Eco-Design and Sustainable Technology , pentru că economiseşte din energia necesară gătitului. Şi auziţi, se curăţă cu abur, nu cu Pur Universal!

Tudor de la agenţia Fast Forward zice:

samsung_aragaz1-640x480Gama Samsung de aragaze cu inducție economiseşte energie datorită capacităţii sale de a găti mult mai repede decât reușesc aragazele tradiționalele, fiind chiar de două ori mai rapidă decât plitele electrice.

Inducția are o eficiență de 90% față de cele 75% ale plitelor electrice și cele 65% ale aragazelor clasice.

Un alt mare avantaj al acestei tehnologii îl reprezintă concentrarea căldurii numai asupra vaselor de gătit, plita reacționând doar în contact cu acestea. La doar câțiva milimetri distanță de vas plita este rece, putând fi atinsă fără nicio protecție.

În plus, din același motiv, nici temperatura din bucătarie nu va crește în timpul gătitului.

Hai să oftez… Plus că Tudor spune că aragazul costă 2.000 de dolari în SUA şi va apărea în RO pe la mijlocul anului. Dacă îşi ia cineva, să mă invite şi pe mine să-l ating puţin. Şi să oftez iar…


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “GADGET Aragazul Samsung – un fel de Jamie Oliver al electrocasnicelor