De 500 de lei: plimbare cu bicicleta sau cu schiurile trase de maşină 9


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

“N-a fost pritocită prea mult treaba. Ne-am uitat ce condiţii atmosferice sunt afară şi am zis că e now or never.”

Asta a fost declaraţia unui bărbat care, nopţile trecute, a ajutat un prieten să se dea cu schiurile prin Bucureşti. Nimic deosebit pînă acum, numai că bărbatul era conducător auto şi prietenul era tras cu schiurile legate de maşina primului. Şi-au hălăduit ei aşa prin Bucureşti, spre amuzamentul youtube-iştilor din toată lumea.

Comportament iresponsabil? De ce, doar se distrau oamenii… Nu făceau nimănui rău… A, că acest tip de vehicul nu este acceptat pe drumurile publice şi că era zăpada cît casa în momentul ăla? Ei, detalii.

Cert e că poliţia a considerat că cei doi n-au pus în pericol viaţa nimănui şi n-au făcut vreun lucru grav, aşa că i-a iertat şi le-a dat doar o amendă de 500 de lei.

Cam la fel s-a întîmplat cu nişte biciclişti care, dorind să atragă atenţia autorităţilor că pistele pentru ei sunt de rahat în capitala europeană Bucureşti, s-au întîlnit într-o noapte şi s-au plimbat împreună, folosindu-şi vehiculele cu două roţi prevăzute în Codul rutier şi nedepăşind viteza legală. Poliţiştii le-au cerut scuze pentru lipsa condiţiilor pentru mersul cu bicicleta în oraş printr-o amendă contravenţională.

Nu e chiar povestea lui Jean Valjean, dar e un exemplu destul de bun pentru modul în care “infracţiunile” sunt pedepsite în România. Adică neechilibrat.

“Noi ne gîndim să nu cumva să fi dat un exemplu prost”, a spus conducătorul auto.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 gânduri despre “De 500 de lei: plimbare cu bicicleta sau cu schiurile trase de maşină

 • George Hari

  Pax, asta mă întreb şi eu: de ce le-au dat amendă? Hai, în cazul bicicliştilor înţeleg, pentru că ăia sunt periculoşi, dar ăla pe schiuri n-avea cum să moară şi nici cum să lovească pe cineva.

 • pax

  Nu faceam o comparatie, si sunt absolut de acord ca plimbatul pe schiuri pe arterele rutiere nu e un obicei care trebuie promovat si repetat. Pe de alta parte, in acelasi timp nu pot sa admir spiritul ludic si transformarea orasului intr-un loc de joaca :)

  Tipul de pe schiuri evident stia sa se dea, au fost cu masina prin locuri necirculate la ora aia, toata povestea a avut loc seara. Ceea ce zic e ca toata treaba a fost sub control, o chestie facuta o data pentru ca trebuia incercata :)

  Intr-o poveste similara, asta vara un tip s-a dat cu o placa pe Dambovita.

  Probabil politia si-a facut treaba, amenda a fost meritata insa toata situatia poate fi privita cu simpatie.

 • geo

  Buna ziua d-l Hari . Frumos spus o amenda da pentru ce pentru tulburarea linistii publice .Ha si uite asa ne facem noi bube in cap .Ca nu scrie nicaieri ca au tulburat linistea publica au aut vreo reclamatie.au facut scandal .Nu da politia noastra vigilenta domnule nevoie mare .Ca nu prindem hoti nu prindem falsificatori nu prindem criminali da prindem si amnedam niste romani care se distreaza .Ete asa suntem noi romanii . Ca parca avem si drumuri super .Acum oamenii ce sa faca daca pina la Brasov sau Sinaia faci 10 ore din Bucala nu mai bine vine Poiana la noi?

 • Bogdan

  ‘aşa că i-a iertat şi le-a dat doar o amendă de 500 de lei.’

  nu inteleg. unde e iertarea. trebuia sa ii retina preventiv?

  si care e legatura cu bicicletele?