Bicicletele la metrou, în dezbatere publică 16


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

La aşa ceva chiar nu mă aşteptam: Metrorex se gîndeşte să monteze rastele pentru biciclete la staţiile de metrou, pentru cei care doresc să facă naveta în combinaţia biclă + metrou şi pentru bicicliştii care vor să-şi transporte bicla în weekend spre locuri mai liniştite unde să se „dea” în voie.

Din comunicatul oficial:

Publicul călător este rugat să-şi exprime punctul de vedere pe adresa contact@metrorex.ro în perioada 15 martie-15 aprilie 2010. Rezultatele vor fi făcute publice în jurul datei de 1 mai 2010.

Este necesar ca bucureştenii să precizeze care staţii cred ei că merită să aibă rasteluri şi cam ce părere au ei despre aceste iniţiative.

Lăcrimez puţin la gîndul că măreaţa regie de transport în comun s-a gîndit la aşa ceva. Nu mai lipsesc decît pistele ciclabile şi pot spune că nu mai emigrez în Belgia sau în Olanda!

Serios acum, hai să-i bombardăm cu e-mail-uri, să le arătăm că existăm!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

16 gânduri despre “Bicicletele la metrou, în dezbatere publică

 • nick

  în sfârsit, îmbinăm utilul cu plăcutul, şi, pe lângă acestea mai facem şi mişcare, care la noi, în România, lipseşte cu desăvârşire.

 • Ionut Oprea

  Am dat emailul de ieri, insa cred ca atitudinea asta de „hai sa-i bombardam” e putin exagerata. L-am vazut si pe alt biciclist entuziast, Cosmin Popan, care ameninta cu „crapatul mailului”. Sa o luam incetisor si sa dezbatem, nu sa vandalizam.

 • George Hari

  Evident, tonul e-mail-ului trebuie să fie echilibrat. Partea cu bombardarea şi lovitul este o metaforă în mod clar. Ideea e să primească foarte multe mesaje. Că serverul lor nu va face faţă nu are decît să mă bucure, asta înseamnă că sunt mulţi biciclişti în Bucale.

 • anka

  Foarte frumos! Penru biciclisti/bikeri. Si pentru hotii de bikle, evident :-( Sa speram ca vor copia si institutiile de invatamant ideea sa puna rasteluri in curtile facultatilor. Eu am scris la Metrorex, desigur cu zonele pe care le cunosc.
  Spor la pedalat! Si cumparati-va lanturi „sanatoase”, cate unul pentru fiecare roata (!)

 • nsc

  Super ideia !!!

  Bombardatiiiiiiii ( cu un limbaj politicos binenteles ) dar nu numai pe ei ci si pe toti cunoscutii care ii aveti in Bucuresti pe totate forumurile, retelele si alte bloguri !!!

  Asta ar trebui sa fie un e-mail de genul „Citeste-l si da-l mai departe”

  Cred ca pentru cei de la Metrorex le-ar folsi si o explicatie atunci cind propui o statie !

  @anka ai uitat un lant si pentru cadru !!!

 • miki

  Dar cum sa o zdranganesc pe scari? Mi-e mila de ea. Si cum intram cu bicicletele la metrou, prin aparatele alea? Zic asta doar ca sa fiu carcotasa. Nu-mi vine sa cred ca s-a gandit cineva. Mai bine rastelul sa fie sus, dar pazit de firma de securitate a metroului. Si poate n-ar fi rau chiar centru de inchiriat biciclete. De ce nu? Doar chioscuri cu pateuri si covrigi sunt la metrou…

 • George Hari

  Nu vei zdrăngăni pe scări, bicicleta e destul de uşoară în general. Îţi vei cumpăra una de oraş, care nu atîrnă greu. Plus că va apărea meseria de coborîtor de bicle la metrou. Deocamdată s-ar putea intra pe portiţa pentru persoane în scaun cu rotile.

 • Maurul

  Am facut un grup pe Facebook.
  Poate il promovam, asha pe ultima suta de metrii.
  Free Bike on Metrorex se numeste grupul.
  Intrati si invitati cati mai multi in spre asta, poate atragem o gramada de oameni si din zona asta.