Paula Seling şi Ovi, filmaţi cu DSLR integral pentru Eurovision 2010 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Camerele foto ar trebuie să se numească “aparate de captat imagini”, pentru că nu mai sunt de mult timp simple camere foto. Performanţele video ale DSLR-urilor sunt tot mai demne de luat în seamă. Ieri am văzut şi auzit cum pot fi ele folosite pentru a crea clipuri de calitate şi filme pentru cinema, în cadrul unui eveniment organizat de Panasonic.

edi2 edi1

Am avut ocazia de a-l vedea şi asculta pe Eduard Schneider care ne-a povestit şi arătat cum au filmat clipul Paulei Seling pentru melodia care va reprezenta România diseară la Eurovision 2010. Iată mai întîi clipul:

Edi a folosit numai camere Canon 5Dmk2 şi Panasonic Lumix GH1, cu accesorii Zacuto. Harnaşamentul a fost adaptat sau nou, în aşa fel încît să se potrivească DSLR-urilor: dolly, trepiede, volete, filtre etc.

Edi ne-a arătat pînă şi un steadicam “de mînă”, excelent pentru a ţine un aparat foto în poziţie echilibrată tot timpul. În locul hamurilor şi al scheletului metalic care se montează pe operator, e suficientă o singură mînă a acestuia. Lucian Mîndruţă l-a probat pe loc:

steadi_mindruta

La producerea clipului, s-a folosit şi tehnica motion capture, văzută într-o mulţime de filme de acţiune, printre care Avatar. Clipul a fost filmat în Alba-Iulia, Sebeş şi puţin în Austria. Iată un making of, pe fundalul melodiei:

Edi ne-a mai zis că George Lucas explorează posibilitatea de a filma Red Tails, viitorul său film, numai cu DSLR-uri şi cu DSLR-uri.

Felicitări echipei româneşti care a produs clipul, arată foarte bine, melodia e foarte frumoasă şi cred că, de data asta, ne putem mîndri în sfîrşit la Eurovision 2010. Dacă vreţi să cunoaşteţi mai bine echipa:

Ieri a fost o zi de descoperiri tehnologice şi de viteză: pe lîngă Skycam-ul foarte interesant pe care l-am văzut de aproape, a venit Edi cu poveştile lui digitale şi am dat o tură de kart în afara Bucureştiului. A fost un eveniment dinamic, mai rar se petresc astfel lansările pentru presă, dar mă bucur că există un suflu nou.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “Paula Seling şi Ovi, filmaţi cu DSLR integral pentru Eurovision 2010