De ce în Belgia 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Decît să stau o lună în România în timpul verii, nu e mai bine să stau o lună în Belgia? Ehei, o decizie luată după o analiză amănunţită. Iată pe ce m-am bazat:

 • E mai ieftin aici. Serios, dacă adun pe hîrtie tot ce cheltuiesc în Bucureşti (chirie, curent electric, Internet, telefon etc.) ies foarte scump. Aici, cu 270 de euro pe vreo 5-6 săptămîni, ai cazare (într-un kot studenţesc, cu baie şi bucătărie), curentul electric, Internetul, liniştea, confortul…
 • Bibliotecile universitare sunt deschise în vacanţă. Tot aveam de pregătit ceva cît de cît ştiinţific, de ce să nu scriu aici, nu-i aşa?

pista-ravel lln-concert-grand-place bxl-les-rois bxl-de-sus

 • Închiriez o bicicletă şi mă plimb. Cu 55 de euro pe toată perioada (plus o garanţie care îmi va fi returnată), am un Batavus Boulevard de la Pro Velo numai bun în oraş şi în afara lui, pe traseele Ravel şi pe şosele. E o ţară mică, poţi ajunge oriunde în cîteva ore, chiar şi numai cu bicicleta. Despre circuitele mele în şa din Belgia, voi scrie cît de curînd la Bicla.ro şi poate şi în MBike, graţie Terezei.
 • Am ce face. De fapt problema e să selectez dintre toate festivalurile, brocantele, concertele, concursurile care se întîmplă în LLN şi în regiune.
 • Cunosc limba. Serios, mă descurc în franceză, chiar şi în Belgia. În fond, pot număra cu “nonante” în loc de “quatre-vingt dix” şi înţeleg că “À tantôt!” nu e o greşeală.
 • Experienţa normalităţii. Aici există oameni, ei se comportă conform standardelor umane. Mă simt în siguranţă şi mult mai relaxat decît în Bucale.

Din moment ce am toate aceste motive, vă întrebaţi de ce nu rămîn aici, nu-i aşa? Păi şi ţara mea cine o mai construieşte?


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “De ce în Belgia

 • mihaela

  Cât te invidiez! LLN este perfect din punctul meu de vedere. Mi-e dor de el de nu mai pot, oferă atâta linişte şi un spectacol al naturii fermecător. Eu am ratat ocazia de a rămâne acolo. De ce să te întorci aici? Ce ai primit/primeşti/vei primi în schimbul muncii depuse pentru construcţia acestei ţări?

 • George Hari

  Mihaela, nu costă mult un Wizzair şi s-o găsi o cazare şi pentru tine în LLN…

  De ce mă întorc? Păi am zis, ca să construiesc ţara. Mă aştept la alte micşorări de salariu, la înjurături, dispreţ şi violenţă. Cînd voi fi mare voi spune: “Şi eu am construit România!”

 • mihaela

  :)e putin cam târziu să fac acum bagajele. Deși dacă mă mai uit un pic la fotografii… Vei construi/ai construit România cu prețul disconfortului tău.

 • Daniel

  Trebuie sa merg la studii, un stagiu de trei de luni, la universitatea din Leuven, cea veche. Cum pot gasi cazare ieftina pentru doua persoane (eu si consoarta)? Va multumesc…