Mai Mult Verde, de trei ani aici 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

mai-mult-verde-echipa

Iniţial, am crezut că n-am citit bine: doar 3 ani au trecut de cînd există Asociaţia Mai Mult Verde? Am făcut destule lucruri cu ei, mai ales în cadrul plimbărilor în grup cu bicicleta, diurne sau nocturne. Părea că ne ştim de mult, părea că sunt aici de cînd eram mic.

Nu poţi avea decît o relaţie de tip love-hate cu o asociaţie ecologistă. Trebuie să-ţi placă să colaborezi cu ei, ai nevoie de o anumită voluptate în a te implica în proiecte din care nici ei şi nici tu nu cîştigi nimic financiar. Dar e şi foarte sănătos să crezi că ei nu se implică destul, pentru că asta te va face să te implici tu mai mult în acţiunile lor, să-i stimulezi, să-i faci să facă.

Mereu a existat o relaţie de tip love-hate cu ecologia şi ajungem chiar să nu mai pronunţăm cuvîntul: e-co-lo-gie! Nu e greu, nu-i aşa?

  • Nu, nu eşti eco dacă mergi cu bicicleta des şi iei autobuzul în loc să conduci automobilul pe distanţe scurte.
  • Nu e eco să închizi apa caldă cînd te săpuneşti, nu e nimic ecologic în a opri apa rece cînd te speli pe dinţi.
  • Nu e activism deloc atunci cînd selectezi deşeurile şi le arunci în clopotele din cartier.

Nu e eco nimic din toate astea, dar continuă să le faci.

Seara aniversară de azi a fost o seară în care m-am reîntîlnit cu absolvenţi ai facultăţii, în care am discutat despre ce am făcut împreună cu Mai Mult Verde şi în care chiar s-au conturat nişte idei de viitor. Da, au fost vedete care să atragă mass-media, pentru că ecologia nu se face doar cu idei pe hîrtie, ci şi cu acţiuni care să atragă atenţia oamenilor.

Pe bune, mai mult verde nu strică în lumea noastră gri. Îi poţi spune cum vrei, poţi să crezi sau nu, numai să faci în aşa fel încît să respiri liber, să zîmbeşti şi să te implici după puterile tale.

Ah, mulţumesc asociaţiei pentru menţionarea mea la rubrica Mulţumiri, în raportul anual pe 2010. Să ne mai vedem, tot mai des!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Mai Mult Verde, de trei ani aici

  • Andreea

    Iti multumesc mult ptr post si pentru prezenta, in primul rand. Si pentru ca ai filmat momentul asta pe care eu l-am ratat :( Sper ca data viitoare sa stam mai mult de vorba si sa ne mai vedeam la alte evenimente MMV.