Necrologuri pentru social media 5


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

X-ulescu și-a dezactivat profilul”. Mark Z. să-l ierte! Sau „Y-uleasa nu mai e în lista ta de friends”. A fost un om bun. Oare numai eu simt nevoia unor scurte necroloage sau a unei veșnice retweet-uiri după fiecare dintre anunțurile astea?

Mă gîndeam că e o nișă pentru oamenii creativi…

[quote style=”boxed”]X-ulescu și-a dezactivat profilul. Cît a fost membru activ pe Facebook, X-ulescu s-a dedicat postării unor link-uri spre melodii de pe Youtube. Din cînd în cînd, publica un citat pseudo-filosofic, găsit pe un site din prima pagină de rezultate a lui Google. Își schimba zilnic poza de la profil și-i plăceau foarte mult imaginile de profil cu actori metrosexuali. Ne vom aminti cu drag de el pînă peste două zile, cînd va reveni pe Facebook.

[quote style=”boxed”]Y-uleasa nu mai e în lista ta de friends. Cît a fost, ți-a postat pe Wall link-uri irelevante. Ți-a cerșit Like-ul în nenumărate moduri, dar niciodată n-a ajuns la Poke. A avut păcate, dar acela care este fără de păcat pe Facebook să arunce primul cu Unlike-ul! Îți va cere din nou prietenia după ce va fi uitat cine erai atunci cînd te-a unfrienduit.

Să scrii necrologuri pentru social media ar putea fi amuzant, bănos, pasionant. Nu era și un film despre un tip care scria astfel de texte (pentru cei care mureau în viața reală, așa este)?

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Am auzit prin tîrg că, după ce-ți dezactivezi profilul, nu trebuie să mai interacționezi cu Facebook în nici un fel 14 zile. În perioada asta, îți vor trimite e-mail-uri menite să te facă să te întorci, spunîndu-ți că prietenii îți vor simți lipsa (mesajul e asezonat cu pozele lor). Dacă nu revii, un consultant de la ei intră în dialog cu tine și o ia personal, cum ar veni. În final, revii pe Facebook. Nimeni nu pleacă de pe Facebook definitiv. Oricum, ei îți vor stoca datele personale pînă cînd vei muri. Și încă o viață după.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 gânduri despre “Necrologuri pentru social media

 • gadjodillo

  Despre moartea pe net, in retelele de socializare, se tot scrie.
  Am citit recent un articol, Sharkfeed sau despre ontologiile extinse ale noilor media, cam pe tema asta.
  Oricum, revenind la tema ta, cred ca si mie-mi vine ideea de necrolog cind citesc toate informatiile despre oameni la trecutul acela atit de definitiv, aproape marca a FB. Si cind te gindesti ca, in restul lumii, prezentul se impune, citeodata in ciuda logicii lingvistice, in orice text…

   • gadjodillo

    haha… m-am luptat cu cateva generatii de elevi de-a 12-a sa foloseasca perfectul simplu, imperfectul si perfectul compus conform logicii lingvistice, nu conform brosurii de admitere. si stii ceva, castigau mereu cei care ma ascultau… o „compunere” bine scrisa din perspectiva asta te poate face sa nici nu remarci ce timpuri ale verbului au fost folosite.

 • Pinocchio

  Ideea nici n-ar fi atît de nouă, îmi amintesc de perioada cînd Prinzessa avea un tamagochi, să fi tot fost acum vreo 15 ani și mai bine, în internet apăruse un cimitir pentru animalele alea.