Mă uit la vecini cu binoclul 3


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Nu mereu, nu în orice moment al zilei, nu cu un binoclu profesional. Dar uneori mai trag cu ochiul la ce se întîmplă în blocul de vizavi. De exemplu, cînd aștept să se prăjească sau să fiarbă ceva pe aragaz.

Cînd ne-am mutat aici, nu erau perdele sau jaluzele la sufragerie. Nu sunt nici acum. Evident, am tot zis că ne trebuie, că le montăm, că le luăm de la IKEA. Și iată că vremea a trecut, trebuie să ne mutăm de acolo și tot nu avem perdele.

Asta a însemnat că a trebuit mereu să fiu atent cînd ieșeam de la baie, cînd tranzitam prin apartament. Nu că aș avea ceva de ascuns, dar mai mult ca să nu agresez vizual vecinii curioși. Da, sunt vecini curioși vizavi. Sau poate vecini fără loc de muncă.

Sunt două vecine care sunt la orice oră acasă, judecînd după frecvența ieșirilor pe balcon. Este una care fumează si mereu aruncă la final chiștocul. De aia sunt mii de deșeuri la baza blocului, probabil. Este o aruncătoare.

Mai este vecinul care mereu repară sau șterge ceva la geamuri. Mai e vecina care iese mereu pe balcon cu fata ei. Vecina asta are un tricou pe care scrie Coach. Stă cu fiica ei, schimbă o vorbă, apoi aia mică vorbește la telefonul mobil, în timp ce maică-sa intră în casă.

Seara, lumea gătește. Chestii simple și rapide, judecînd după timpul petrecut în bucătării. Văd numai femei în bucătării. Bărbații umblă la frigider și stau la televizor. Fața li se luminează intermitent în sufragerie din cauza televizorului.

Noaptea se sting luminile. Nu pe rînd, ci pe faze. Mereu rămîn vreo două aprinse pînă tîrziu. În final, se sting și alea.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Aș putea spune că nu sunt voyeurist, că nu sunt curios, că sunt politicos și moral, dar știu că nu v-aș convinge. Așa că doar vă povestesc. Voi vă uitați la vecinii voștri cu binoclul sau cu ochiul liber?


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 gânduri despre “Mă uit la vecini cu binoclul

  • Elena

    Eu zic sa te uiti mai mult la tv, sau sa iesi pe afara , mi se pare putin cam neplacut sa aud ca cineva ma urmareste…
    Ceea ce nu e lege nu inseamna ca trebuie exploatat…

  • Gabriela

    Eu nu am binoclu și nici nu mă uit la un bloc atunci când ies la balcon. În schimb este o fabrică de utilaje tehnologice unde se lucrează în trei schimburi. Acum, vara, învăț în balcon pentru că e aer proaspăt și greierii care cântă mă relaxează, așa că îi văd muncind: sudează, de cele mai multe ori fără mască de protecție, asamblează piese și uneori mănâncă toți o dată. Probabil e foarte cald acolo pentru că cei mai mulți poartă doar pantaloni, nu și tricou. În unele seri vine patroana în control, cred că e singura femeie care trece pe la ei, iar în altele fiul acesteia dă petreceri pe terasa clădirii. Atunci intru în casă pentru că nu mă mai pot concentra. Mie îmi place să văd ce fac oamenii. Mă inspiră și nu mă simt vinovată, pentru că nu îi urmăresc, doar îi privesc.