Ice Age 4, cu de toate 4


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Sunt unul dintre Prietenii TVR2, așa că nici o avanpremieră fără mine! Aseară, Ice Age 4 în 3D și dublat în limba română. Mi-a plăcut pentru că, de data asta, a fost mai mult rîs decît dulcegăria familială-patriarhală care a fost presărată din plin în primele trei părți.

Evident, mesajul american rămîne același, ca să înțeleagă toți copiii: băieții să-și caute fete (preferabil de vîrsta lor), cu care să facă copii, să aibă grijă de bunici, să respecte niște valori morale precum cinstea și prietenia ș.a.m.d. Nu e nimic rău în asta, dar puțină diversitate parcă n-ar strica la Ice Age 5. Dar nu vreau să stric un film amuzant prin comentariile mele ramolite.

Ăla micul cu ghinda lui produce ruperea uscatului în continente, dom’le! Sunt foarte bine realizate scenele în care apar statuile din Insula Paștelui, figurile de pe muntele Rushmore și alte simboluri binecunoscute.

Avem personaje noi care, alături de cele deja cunoscute din primele trei serii ale filmului, sunt angrenate în întîmplări ce par parodii ale unor filme celebre: Braveheart, Pirații din Caraibe, parcă un pic de Titanic etc.

Ice Age 4 este o dovadă în plus că 3D-ul se vede cel mai bine în filmele de animație. Pentru că realizatorii au controlul total asupra unghiurilor, inventează scene care să implice vizual telespectatorul, sincronizează sunetul la milimetru.

Dacă mergeți fără copii sau cu copii care știu să citească, alegeți versiunea subtitrată, va fi mult mai savuroasă pelicula. Păi cum să fii privat de vocile lui John Leguizamo, Queen Latifah și Jennifer Lopez? Chiar și așa, dublarea a fost excelentă, așa că uităm un piratiță sau alte cuvinte traduse în grabă.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Mulțumesc pentru distracție, TVR2! Filmul intră oficial mîine în cinematografe și pe bune că merită banii, mai ales că incluse în bilet la AFI aveți patinele, sucurile, înghețata.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 gânduri despre “Ice Age 4, cu de toate