Minutul tău de Internet 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Intel vine cu o viziune interesantă asupra lumii în care trăim: da, facem tot felul de lucruri pe Internet, ne conectăm de la toate aparatele posibile (pînă și frigiderele au acum acces la rețea), transferăm, decărcăm și încărcăm date. Dar suportă rețeaua toate astea?

Iată ce se întîmplă într-un minut de Internet:

  • sun vizualizate peste 20.000 de fotografii pe Flickr
  • 6 milioane de pagini sunt vizitate pe Facebook
  • sunt postate 100.0000 de tweet-uri
  • 30 de ore de conținut video este uploadat pe YouTube
  • 47.000 de aplicații sunt descărcate

Este o încărcătură extraordinară asupra rețelelor și asupra Rețelei.

Aproape 640.000 GB din datele IP globale sunt transferați pe Internet în doar un minut. Iar acesta este de-abia începutul. În prezent, numărul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populației lumii. Până în 2015, numărul lor este așteptat să se dubleze. De asemenea, tot până atunci va fi nevoie de cinci ani ca să fie vizionat tot conținutul video care trece prin rețelele IP la fiecare secundă. Mai mult, la fiecare minut, 45 de site-uri destinate infectării computerelor utilizatorilor vor fi create, 15 miliarde de device-uri vor fi conectate și traficul de pe Internet ar putea fi stocat pe 230.000 de DVD-uri. În plus, traficul de pe dispozitivele mobile va crește de 11 ori, iar cel de pe Internet în general de 3 ori.

Intel crede că ne trebuie centre de date mai puternice, adică investiții tot mai mari în infrastructura rețelei. Nu-i așa că e înfricoșător să te gîndești că unii își stochează o mare parte din viață exclusiv online? Dacă pică totul, asemeni drobului de sare din poveste?


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Minutul tău de Internet