NEMIRA Frank Herbert – Dune (hardcover) 8


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

ACTUALIZARE

Sandy, te voi contacta ca să stabilim cum îți predau cartea.

Prima oară am citit Dune în liceu, după ce tocmai apăruse la Nemira. Evident, după prima carte am luat-o pe a doua și tot așa. Inițial, nu înțelegeam mai nimic din text, așa că m-am pus pe studiat: am analizat cu atenție hărțile, dicționarul, ghidul personajelor, ba chiar am făcut scheme pe hîrtie.

După ce am terminat Dune, mi se părea că sunt mai puternic, de parcă acea carte mi-ar fi transmis cine știe ce energii de pe planeta Arrakis. Aș fi vrut să urmez o școală de înțelepciune, să gust melanjul, să călăresc un vierme în deșertul planetei ciudate.

Chiar nu știu ce aș putea spune în plus despre acest volum față de ce s-a scris de-a lungul timpului, din 1965 și până acum. Este o serie aclamată, premiată, care a atras aplauze, admirație, fani și titlul neoficial de “cea mai bună serie SF”.

Frank Herbert, acest scriitor american cu aer boem, fost jurnalist și fotograf, a creat o lume a viitorului perfectă din punct de vedere literar. Pentru un cititor erudit, cărțile acestui autor sunt un deliciu, deoarece acolo cititorul va descoperi un amestec de politică, leadership și religie plasat într-un decor exotic și în timpuri care încă nu au fost.

Dacă ați mai citit Dune, sigur vă va plăcea să recitiți această creație, mai ales în prezentarea hardcover a prezentei ediții.

Frank Herbert – Dune (hardcover)


Anul apariției la Nemira:
 2012

Colecția: Frank Herbert, Nautilus SF

Traducere: Ion Doru Brana

ISBN: 978-606-579-359-0

Nr. de pagini: 816

Preț: 71,92 lei

Cumpără cartea de pe site-ul Nemira

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]

Cîștigă această carte! Răspunde printr-un comentariu la întrebarea: cum crezi că va arăta în anul 2100 cartierul în care locuiești acum? Termen: 19 august, ora 22. Predarea cărții se face personal în București, deci cîștigătorul trebuie să locuiască aici sau să aibă posibilitatea să-i fie transmisă cartea prin cineva de aici.

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sandy

Dr. Taberei? Ohoo… Pa daca ne gandim ca abia acum se construieste metroul – si el a aparut prima oara in lume la Londra in 1863, iar in Bucuresti prin 1979 – e lesne de inteles ca daca Romania e in uma cu 100 de ani, Dr. Taberei mai are inca 30 de ani in plus la calcul. Prin umare, nu vom vedea masini zburatoare ca in “The Jetsons” si nici gadgeturi d-alea futuriste ca in alte filme din anii ’70 care expuneau un viitor cel putin amuzant. Bunica a stat la Razoare de cand a venit in Bucuresti in… Read more »

Badea Laurentiu Mihai

Mult mai dezastruos si apocaliptic :)

Puiu Silvia

Mai futuristic, fara caini si mizerie

Elena Broscaru

Imi place sa cred ca, zona Centrului Istoric in care locuiesc, o sa fie una dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti. Cladirile vechi (care au mai ramas si nu au fost lasate sa cada) vor fi reabilitate complet si intretinute, tot asa si cu strazile. Visez, de fapt, la un Centru Istoric in totalitate renovat (fara atatea baruri si masini), Ceva clasic, frumos, elegant si cu izul anilor de glorie ai Bucurestiului. Evident, zona in care locuiesc e cosmopolita, cladirile sunt din diferite perioade, reprezentand diverse striluri arhitecturale (mai putin hidoseniile alea noi), dar cumva cred ca exista o… Read more »

Egi Mihai

Eu sunt un caz fericit, stau în cartierul 1 Mai….şi-n prezent nu ştiu 1 Mai curat şi îngrijit decât el. Nu stau de foarte mult timp, ci de cîteva luni de zile. Nu am reuşit să văd etapele prin care a trecut. Nu ştiu dacă sau cum a evoluat. Am înţeles că face parte din cartierele noi ale Bucureştiului şi că în blocul în care stau au locuit mulţi dintre securiştii lui Ceauşescu. Sper ca în 2100 să fie la fel de bine îngrijit acest cartier. Îmi place că primăvara şi vara pe marginea bulevardului Mihalache este plin de flori.… Read more »

sandy

Yuppy!!!

Vladt

Salut! Caut aceasta carte (varianata hardcover) de foarte muuult timp… Imi spui te rog daca o vinzi sau daca faci schimb? Multumesc