NEMIRA Frank Herbert – Dune (hardcover) 8


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

ACTUALIZARE

Sandy, te voi contacta ca să stabilim cum îți predau cartea.

Prima oară am citit Dune în liceu, după ce tocmai apăruse la Nemira. Evident, după prima carte am luat-o pe a doua și tot așa. Inițial, nu înțelegeam mai nimic din text, așa că m-am pus pe studiat: am analizat cu atenție hărțile, dicționarul, ghidul personajelor, ba chiar am făcut scheme pe hîrtie.

După ce am terminat Dune, mi se părea că sunt mai puternic, de parcă acea carte mi-ar fi transmis cine știe ce energii de pe planeta Arrakis. Aș fi vrut să urmez o școală de înțelepciune, să gust melanjul, să călăresc un vierme în deșertul planetei ciudate.

Chiar nu știu ce aș putea spune în plus despre acest volum față de ce s-a scris de-a lungul timpului, din 1965 și până acum. Este o serie aclamată, premiată, care a atras aplauze, admirație, fani și titlul neoficial de “cea mai bună serie SF”.

Frank Herbert, acest scriitor american cu aer boem, fost jurnalist și fotograf, a creat o lume a viitorului perfectă din punct de vedere literar. Pentru un cititor erudit, cărțile acestui autor sunt un deliciu, deoarece acolo cititorul va descoperi un amestec de politică, leadership și religie plasat într-un decor exotic și în timpuri care încă nu au fost.

Dacă ați mai citit Dune, sigur vă va plăcea să recitiți această creație, mai ales în prezentarea hardcover a prezentei ediții.

Frank Herbert – Dune (hardcover)


Anul apariției la Nemira:
 2012

Colecția: Frank Herbert, Nautilus SF

Traducere: Ion Doru Brana

ISBN: 978-606-579-359-0

Nr. de pagini: 816

Preț: 71,92 lei

Cumpără cartea de pe site-ul Nemira

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]

Cîștigă această carte! Răspunde printr-un comentariu la întrebarea: cum crezi că va arăta în anul 2100 cartierul în care locuiești acum? Termen: 19 august, ora 22. Predarea cărții se face personal în București, deci cîștigătorul trebuie să locuiască aici sau să aibă posibilitatea să-i fie transmisă cartea prin cineva de aici.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 gânduri despre “NEMIRA Frank Herbert – Dune (hardcover)

 • sandy

  Dr. Taberei? Ohoo… Pa daca ne gandim ca abia acum se construieste metroul – si el a aparut prima oara in lume la Londra in 1863, iar in Bucuresti prin 1979 – e lesne de inteles ca daca Romania e in uma cu 100 de ani, Dr. Taberei mai are inca 30 de ani in plus la calcul. Prin umare, nu vom vedea masini zburatoare ca in “The Jetsons” si nici gadgeturi d-alea futuriste ca in alte filme din anii ’70 care expuneau un viitor cel putin amuzant. Bunica a stat la Razoare de cand a venit in Bucuresti in anii ’50. Imi povestea ca dincolo de ea era un mare camp de porumb. Eeh…destul cu istoria. Ideea e ca Dr Taberei e un cartier relativ nou, cu metrou abia in constructie. Dar sa ajungem si peste 100 de ani. Eu cred ca cele doua mall-uri de pe Bvd Timisoara se vor extinde pana cand se vor uni. Blocurile astea gri… sunt deja cam vechi, deci putem lua in calcul ca nu vor mai exista. Daca nu as sti cat de multi oameni locuiesc aici, tare as visa ca s-ar putea ajunge la o zona rezidentiala, cu multe casute in loc de blocuri. Dar nu! Nu ar merge. Probabil blocurile viitorului vor fi toate imbracate in sticla. Favorit va fi cu siguranta un mare centru cultural asa cum se tot promite de vreo 10 ani de cand au inchis cinematograful. Parcul, hmm….sa speram ca prin bunavointa Celui de are Casa cu acoperis aurit fix langa parc, va supravietui timpului. Dar asta nu ma opreste sa imi imaginez si ca va fi tapetat cu diferite ornamente abramburite si fara sens, precum fantana aia oribila de la intrarea in parc. Aia de arata ca un dush vertical. Dr Taberei va fi in continuare un cartier ferit de pericole. In schimb, Cotroceniul va fi inundat de cateva ori pana sa se prinda cineva ca e rau sa stai la baza dealului. Revenind la Dr Taberei, eu cred ca dupa lansarea metroului oamenii se vor schmba incet, incet si vor deveni din ce in ce mai putin inventivi. Pai cu siguranta nu vor mai trebui sa gaseasca trasee cat mai rapide spre centru, schimband trolebuze si tramvaie pt a ajunge la razoare cu o ora mai repede decat autobuzul care tocmai a plecat din statie spre aceeasi directie. Da…vor deveni niste robotei corporatisti pentru ca metroul le va permite tuturor alegerea unor joburi in zone corporatiste cum ar fi Pipera. Si-s oameni faini in Dr Taberei. Linistiti. Fac nereguli in liniste. Hmm…de caini nu vom scapa niciodata, dar hingherul va avea arma cu laser. Cam atat cu viziunea de viitor. Si da! sunt inca de parere ca in Dr Taberei locuiesc mai multi jurnalisti decat in oricare alt cartier.

 • Elena Broscaru

  Imi place sa cred ca, zona Centrului Istoric in care locuiesc, o sa fie una dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti. Cladirile vechi (care au mai ramas si nu au fost lasate sa cada) vor fi reabilitate complet si intretinute, tot asa si cu strazile. Visez, de fapt, la un Centru Istoric in totalitate renovat (fara atatea baruri si masini), Ceva clasic, frumos, elegant si cu izul anilor de glorie ai Bucurestiului. Evident, zona in care locuiesc e cosmopolita, cladirile sunt din diferite perioade, reprezentand diverse striluri arhitecturale (mai putin hidoseniile alea noi), dar cumva cred ca exista o “impacare” a stilurilor, daca chiar isi da cineva silinta. Asa ca, in anul 2100, Centrul Vechi va arata ca o lume paralela (sau o lume pierduta) : cu trasuri, birjari, lampioane, targurii si tinuta obligatorie a la anii 1900!
  Pare foarte SF ce vreau, dar cred ca trebuie sa ne amintim cum a fost si sa putem sa mergem mai departe fara regrete! :P

 • Egi Mihai

  Eu sunt un caz fericit, stau în cartierul 1 Mai….şi-n prezent nu ştiu 1 Mai curat şi îngrijit decât el. Nu stau de foarte mult timp, ci de cîteva luni de zile. Nu am reuşit să văd etapele prin care a trecut. Nu ştiu dacă sau cum a evoluat. Am înţeles că face parte din cartierele noi ale Bucureştiului şi că în blocul în care stau au locuit mulţi dintre securiştii lui Ceauşescu. Sper ca în 2100 să fie la fel de bine îngrijit acest cartier. Îmi place că primăvara şi vara pe marginea bulevardului Mihalache este plin de flori. De mijloacele de transport în comun nu ducem lipsă. Ele există, însă mi-aş dori să circule mai repede. Dacă mergi cu metroul, aştepti prea mult îm staţie, poate şi 10-15 minute. Dacă optezi pentru RATB, ai şanse să ajungi mai repede unde-ţi doreşti. Ar fi încântător să avem în locul tramvaielor vechi unele de genul celor din Cluj…WiFi în tramvai…ar fi mană cerească! Ah, şi-aş vrea să se “spele” cartierul de invazia ţiganilor. În ultimul timp, îi văd din ce în ce mai des. Dacă se poate, să dispară hotelul din faţa blocului, de unde aud seară de seară manele. Nu visez chestii futuriste în cartier, vreau să fie totul cât mai simplu, să-mi pot scoate copiii (sau nepoţii, dacă mă gândesc mai bine) în parc fără să mă tem de câinii fără stăpân sau de boschetarii din parcări.
  De asemenea, aş vrea că cei de la Mega Image de la Domenii să facă în aşa fel încât să-mi livreze acasă cumpărăturile, fără să stau la coadă şi fără să car zeci de litri de apă, iar pe fiecare bloc, să avem voie să amenajăm un fel de terasă penru locatari, unde să-şi bea cafeaua dimineaţa. Un fel de parc la înălţime. :) Asta chiar ar fi super!