La Selecția națională Eurovision 2013, experiența online va fi mai intensă 3


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Marți, la ore, studenții mă întrebau dacă voi mai fi anul acesta în Camera Verde a Eurovisionului. Le-am spus că încă nu știu, dar mi-ar plăcea să fiu unul dintre bloggerii aleși. TVR îi caută pe cei 10 bloggeri care vor comenta live prestațiile artiștilor și atmosfera din culise.

Anul trecut, două dintre cele mai interesante experiențe personale au fost legate de Televiziunea Națională și s-au desfășurat în momente foarte apropiate una de alta: Selecția națională pentru Eurovision 2012 și Fabrica de staruri. La primul eveniment, am încercat să transmit vizitatorilor blogului meu impresiile, tensiunea, bucuria artiștilor și susținătorilor din Camera Verde.

Nu pot spune că sunt specialist în ale muzicii, dar concursul Eurovision este un eveniment care naște pasiuni printre concurenți și telespectatori și uneori scandaluri de presă. Am fost mîndru să fac parte din grupulețul de bloggeri cocoțați pe scaunele înalte, cu laptop-ul în față și să ofer informații de alt tip decît cele pe care le ofer la cursurile mele, dar și să fac zeci de fotografii. M-am simțit, la rîndul meu, ca un student la Jurnalism trimis pe teren în mijlocul unei întîmplări importante și cea mai pregnantă impresie a fost aceea de sărbătoare.

O veste bună legată de ediția din acest an a concursului este că acum vor fi cinci camere pentru transmisiunea online și internauții își pot alege stream-ul. Din comunicatul de la TVR:

Pe lângă spectacolul televizat, pe eurovision.tvr.ro vor putea fi urmărite cinci camere care transmit live din culise, Camera Verde şi din Studioul 3 al TVR, unde au loc show-urile. Fiecare vizitator al eurovision.tvr.ro va putea opta ce stream doreşte să urmărească, în paralel cu show-ul transmis în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi www.tvrplus.ro.

Despre semifinale, finală și procedura de vot:

TVR dedică, şi anul acesta, două zile semifinalelor (23 şi 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe câte 16 melodii. Cele mai bune şase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar şi prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului. Marea finală, la care participă cele 12 piese, va avea loc în data de 9 martie 2013. Modalitatea de jurizare va fi, de asemenea, 50% televot, 50% juriu.

Cele două semifinale vor fi transmise în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe eurovision.tvr.ro şi www.tvrplus.ro. Finala va fi preluată şi pe www.eurovision.tv, site-ul oficial al competiţiei. Regulamentul concursului şi informaţii suplimentare pot fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.

Nu uitați, deci: fiți cu ochii pe transmisiunea de la TV sau pe cea online și urmăriți pagina de Facebook a concursului și hashtag-ul de Twitter #EurovisionRO!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 gânduri despre “La Selecția națională Eurovision 2013, experiența online va fi mai intensă