Schiță din CFR >>> Chefereee, du-mă unde vrei! Am reușit să mă urc și am loc! 4


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Lumea se vede mozaicată prin geamul de la vagonul 2 al chefereului spre Iași. Nu e o campanie, ci geamul securizat s-a făcut țăndări de la vreo lovitură și stă să cadă. Geamul mic de deasupra e deschis, ca să compenseze lipsa aerului condi.

Eu aveam loc la vagonul 1, dar el nu există. Nașul a confirmat că nu există, dar m-a asigurat că „e locuri în rest”. Am urcat în vagonul 2 prin vagonul 3, pentru că la 2 nu se deschidea ușa.

Mă bucur că am nimerit aici, pentru că e un vagon multicultural și multietnic, inclusiv olfactiv. Mirosul de șuncă proaspăt tăiată mă duce înapoi în timp, la țară, la tăiatul porcului.

Se vorbește în romglish, english și romanes. Am privilegiul de a o avea în fața mea pe doamna cu sacoșa de rafie plină cu „beri reci, apî, croasanti șî șărvițeli”, dar a zis că asta nu înseamnă că-mi face reducere. Nașului i-a făcut reducere, el i-a zîmbit galeș și și-a deschis lasciv cutia cu bere Bucegi. Acum stă pe un scaun din vagonul de la clasa I.

Poate trenul va recupera întîrzierea de 9 minute de la sosire. Dacî nu, spier sî existi o căruțî în satu’ în cari vom ieșua, pentru cî n-am chief diloc să iau alt bilet cu reduciri pibaza cardului TrienPlus valabil un an la SNCFR. Cuostî 100 di lei.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 gânduri despre “Schiță din CFR >>> Chefereee, du-mă unde vrei! Am reușit să mă urc și am loc!