Cu Netograf, testează-ți obiectiv viteza de net


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a lansat NETOGRAF, un instrument prin care îți testezi viteza de download și upload.

Este un serviciu care se presupune că este independent de orice companie comercială și ar trebui să fie mai exact decît alte unelte online de acest tip, pentru că trebuie să furnizezi mai multe detalii privind locul de unde te conectezi și furnizorul de acces.

Măsurătorile vor indica o valoare a parametrilor mai aproape de experiența reală în accesarea internetului, deoarece calea măsurată va include toată rețeaua furnizorului, precum și, în cazul furnizorilor de talie mică, alte rețele interconectate cu rețeaua proprie.

Am tot făcut teste de acest tip, dar niciodată n-am ajuns la calitatea de conectare anunțată de furnizor. Sigur, cifrele raportate depind de mai mulți factori, deci parametrii din contract rămîn “teoretici”. Este bine să citiți recomandările înainte de a rula testul. După test, citiți explicațiile despre parametri.

Pentru a utiliza Netograf, nu ai nevoie de un cont. Dacă însă te înregistrezi, ai unele facilități în plus, cum ar fi posibilitatea de a-ți grupa măsurătorile pe “conturi de Internet” și de a dispune de grafice și tabele cu valorile istorice ale testelor efectuate.

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments