SONDAJ Tu cum like-uiești pe Facebook?


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Am chițibușit (“chițibușat”?) zilele astea un sondaj online, alături de Nicoleta Fotiade și Adina Ionescu, pentru Mediawise Society. El vine din curiozitatea de a afla cum și ce fel de Like-uri oferiți (oferim) pe Facebook. Gestul acesta simplu, venit din cea mai veche funcționalitate a rețelei sociale a lui Mark, a căpătat zeci de valențe de-a lungul timpului.

Un Like pe Facebook este la îndemână. Însă, modul în care utilizatorii folosesc butonul de Like poate varia considerabil. Pe lângă aprecierea sinceră, un Like poate avea și alte semnificații. Chiar unele la care nu te-ai fi gândit. Tipul de Like pe care îl oferi poate spune despre tine, ce opinii și convingeri ai, ce îți place sau nu, preferințele tale sexuale, politice sau religioase. Poate varia în funcție de starea ta emoțională de moment, de personalitatea ta sau de relația pe care o ai cu emițătorul post-ului.

Acest sondaj nu are valoare științifică, ci o mare doză de divertisment. Dar lucrurile serioase se spun în glumă, nu-i așa? Votați chiar azi, mai jos:

(Apropo, se poate vota o singură dată dintr-un browser, dar reveniți din cînd în cînd pentru a vedea cum se schimbă rezultatele).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.