Subiectele la Jurnalism de la admiterea din iulie 2015 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Ești pe mobil și nu vezi testul? Alege opțiunea “Request desktop site” din meniul browser-ului!

Subiectul 1 – Limba română

Câte greșeli sunt în frazele următoare? Veți vedea răspunsul corect după fiecare întrebare.

Pentru fiecare dintre frazele următoarele, precizați numărul greșelilor depistate.


 

Subiectul 2 – Naraţiune

Ţi-ai dat întâlnire la Universitate, pentru o plimbare în Centrul Vechi al Capitalei. Ajungi în plin miting organizat împotriva construirii, în Bucureşti, a celei mai mari moschei din Europa. Scrie o povestire plecând de la informaţiile de context din ştirea de mai jos.

Subiectul se va trata în maximum o pagină şi jumătate.

Miting de amploare împotriva construirii unei mari moschei în Bucureşti

În Piaţa Universităţii din Bucureşti se anunţă un miting de amploare împotriva construcţiei celei mai mari moschei din Europa şi împotriva hotărârii Guvernului de a dona Muftiatului Musulman un teren de 11.295 de metri pătraţi lângă Romexpo/ Casa Presei.
Protestul a luat naştere mai întâi pe Facebook, prin pagina “Nu vrem Mega Moschee în Bucureşti” care a strâns până în momentul de faţă peste 12.000 de susţinători din toată România şi din străinătate.
Reprezentanţii iniţiativei afirmă că se aşteaptă la cca. 3000 de participanţi. Organizatorii mai precizează că protestul de luni este împotriva construirii unei moschei de dimensiuni nejustificat de mari şi a deciziei Guvernului de a dona un teren în valoare de 4 milioane de euro. Manifestaţia nu este îndreptată împotriva minorităţii turco-tătare sau a musulmanilor, dar atrage atenţia că 90% dintre musulmani trăiesc în Dobrogea şi nu în Bucureşti.


 

Subiectul 3 – Argumentare

Pornind de la ştirea de la punctul 2, argumentaţi dacă este corectă sau nu organizarea unui protest legat de această decizie a Guvernului.

Subiectul se va trata în maximum o pagină şi jumătate.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Subiectele la Jurnalism de la admiterea din iulie 2015 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

  • Sebastian

    am o nelamurire si nu ma poate ajuta nimeni.. sunt 3 subiecte.. fiecare sunt punctate cu cate 30p si 10 puncte din oficiu? Sau cum se puncteaza cele 3 subiecte