Tot despre Black Friday 2018: românii au fost mulțumiți în general, dar nemulțumiți de prețuri


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

La TRUSTED.RO, am făcut un pas înainte cu un al doilea studiu realizat împreună cu Eureka Insights, despre Black Friday. Dincolo de statisticile publicate imediat după mare eveniment de shopping din noiembrie, am vrut să vedem motivele pentru care clienții autohtoni au dat năvală online atunci.

Experiența de cumpărare se traduce astfel:

  • 7 din 10 respondenți au evaluat POZITIV nivelul reducerilor oferite;
  • 8 din 10 respondenți au evaluat POZITIV calitatea produselor oferite; 
  • 8 din 10 respondenți au evaluat POZITIV rapiditatea livrării;
  • 8 din 10 respondenți au evaluat NEGATIVnivelul prețurilor.

Faptul că majoritatea cumpărătorilor au fost mulțumiți reiese și din ponderea clienților care au declarat dacă au făcut sau vor face retur: 86% nu au trimis înapoi produsele și nici nu intenționează să facă acest lucru. Restul de 14% dintre respondenți au declarat că n-au fost mulțumiți de ceea ce au primit și au returnat (media produselor returnate este 3).

Ce cred eu

Faptul că Black Friday este un fenomen în România nu mai trebuie demonstrat de câțiva ani. Însă acum se observă o tendință a clienților de a se informa mai mult înainte de a “ochi” produsele dorite, de a folosi comparatoare de prețuri, de a citi recenzii și de a respecta recomandările celor apropiați. În cadrul acestei campanii, cumpărăturile nu se mai fac din impuls, așa cum se întâmpla la edițiile trecute, iar oamenii își dau seama mai repede acum dacă prețurile practicate sunt mărite în mod artificial înainte de campaniile Black Friday, pentru a fi scăzute în luna noiembrie.

În general, persoanele cu venituri medii și ridicate sunt mai dornice să facă cumpărături de Black Friday 2019 decât cele cu venituri mai scăzute (8,1 și 9,1 vs. 7,3). Paradoxal, persoanele care NU lucrează sunt într-o proporție mai ridicată promotori ai campaniei Black Friday decât cele care lucrează (56% vs. 38%).

Mai sunt ceva detalii la TRUSTED.RO

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments