TRAVEL Napcabs sau cum să te odihnești între două zboruri pe aeroportul din Munchen


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Am mai trecut prin aeroportul din Munchen, dar au fost treceri scurte, la schimbarea avioanelor. De data asta, am avut 6 ore între zboruri, așa că am plănuit cu chibzuință timpul petrecut acolo. Și, pentru că mă trezisem la ora 4 dimineața la București pentru primul zbor, m-a preocupat ideea de a mă odihni între zboruri.

Așa am dat peste Napcabs: sunt „capsule” aflate în mai multe locuri din aeroport, pe care le poți închiria cu ora. Sunt cîte două camere într-un fel de container, alături de Meetingcabs, un alt container unde poți închiria un birou pentru o oră sau mai multe, dacă vrei întîlniri de afaceri „la botul calului”. Serviciul există deocamdată în Munchen și Berlin.

Cum ai acces și ce găsești în Napcab

Pentru a avea acces, folosești panoul exterior, unde-ți introduci numele și e-mail-ul. Apoi folosești card-ul pentru a plăti: 15 euro pe oră, rezervare de minimum 2 ore. Deci, pentru 30 de euro, ai spațiul tău privat timp de 2 ore într-unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

La rezervare, vei alege un cod din cifre, care va fi „cheia” ta pe parcursul șederii.

Nu găsești acolo mare lucru, dar nici nu-ți trebuie mai mult:

 • un pat cu lenjerie proaspătă; patul este și scaun de stat la birou, în partea superioară;
 • o masă prinsă în perete, pe colț, destul de mare pentru 2 laptop-uri; deasupra ei, priză de curent, priză de iPod cu difuzor în perete și port de rețea cu cablu;
 • la picioare, un ecran prin care controlezi lumina, muzica, setezi alarma și vezi tabela de plecări ale avioanelor;
 • cuier cu două agățători, pe perete;
 • o oglindă cît tot peretele în partea superioară, care-ți va da senzația de spațiu;
 • aer condiționat.

După ce am explorat cabina și am setat lumina și muzica, am ieșit ca să-mi iau de-ale gurii. Ușa se închide automat în urma ta. Ca să intri din nou, accesezi „spațiul clientului” și introduci codul din cifre. E amuzant cum pasagerii din aeroport te văd cum „dispari” în acea capsulă :-) Apoi, tragi jaluzelele și-ți vezi de somn!

Mi-ar fi plăcut să existe acces Wi-Fi dedicat, pentru că nu mai folosește nimeni în ziua de azi accesul la net prin cablu! De asemenea, să știi că Napcab-ul nu este izolat fonic perfect, deci tot vei auzi anunțurile din aeroport. Dar poate e bine așa, ca să nu pierzi avionul! Însă poți rezolva și asta dacă ai niște dopuri de urechi la tine.

Ține cont că nu ai toaletă în capsulă! Dar o toaletă este la 10 metri de cabină. De asemenea, nu există coș de gunoi în capsulă, însă ea este curățată și lenjeria de pat e schimbată după fiecare client.

Alte variante de spații de odihnă

Dacă Napcabs ți se par scumpe sau nu sunt ce vrei tu, mai sunt spații de odihnă în aeroportul din Munchen! Dacă ai probleme cu zgomotul în timpul somnului, ține cont că aceste spații publice nu sunt antifonate!

Am găsit șezlonguri în mai multe zone: unele dintre ele erau orientate spre platformă, altele către interior. Exista chiar și un spațiu un pic izolat cu pereți căptușiți (dar fără acoperiș), cu rafturi cu cărți și măsuțe.

În rest, aeroportul din Munchen merită explorat, pentru că sunt o mulțime de lucruri de văzut și de făcut:

 • restaurante
 • magazine de tot felul
 • expoziții temporare
 • spații pentru masaj
 • automate de cafea și de mîncare caldă.

Prețurile nu sunt deloc mari, sau cel puțin nu sunt exorbitante cum sunt cele din amărîtul aeroport Otopeni. La toate astea, se adaugă accesul Wi-Fi gratuit pentru 24 de ore!

O altă variantă de odihnă ar fi în lounge-uri, unde avantajul este că ai mîncare și băutură în sistem bufet, la discreție. Dar despre asta, într-un articol separat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.