Învață cum să te uiți la o dezbatere electorală televizată


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

MediaWise Society este un ONG mic dar îndrăzneț, pus pe fapte mari. Pe site-ul organizației veți găsi materiale educaționale pe care le puteți folosi în clasă, dacă sunteți profesori, sau ca suport pentru workshop-uri sau alte evenimente pe care le organizați. Micile manuale pot fi folosite și ca să învățați în liniștea căminului lucruri practice despre consumul de mass-media și de social media.

Din această serie face parte și planul de atelier Cum să urmărești o dezbatere electorală televizată, pentru un curs care ar dura în jur de 3 ore (și încă un pic pentru evaluare). Materialul este pe site și poate fi și descărcat separat ca fișier PDF.

Dezbaterile electorale televizate pot fi un instrument util pentru profesorii care vor să le vorbească elevilor despre importanța alegerilor, despre rolul dezbaterilor în procesul electoral. Elevii vor putea să analizeze prestația candidaților – limbajul verbal și non-verbal al acestora – și mesajele pe care le transmit, pentru ca în final să înțeleagă în ce măsură media pot să influențeze procesul electoral (de la dezbateri până la decizia electoratului).

Candidații de pe la noi sunt tot mai abili în manipulare și, dacă votanții vîrstnici sunt tot mai puțini, bătălia se dă pe a cîștiga adepți din rîndul celor care tocmai împlinesc 18 ani înainte de alegeri. De aceea este foarte important să le arăți copiilor din casa ta sau celor de la școală (dacă ești prof) că nu tot ce zboară se mănîncă la televizor. Acum ai un material ajutător, bazat pe explicații și exemple, de la MediaWise.

Pentru adulți, plusez și eu cu unele observații din trecut:

Materialele de la MediaWise pot fi îmbunătățite continuu, deci poate le acordați steluțe sau lăsați comentarii constructive.

Foto: Pixabay

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.