Raportul NetChildrenGoMobile în România


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Ascult zilnic la radio și am fost surprins să aud într-o după-amiază, la un post local, o mărturisire a unui preșcolar. Spunea că-i place foarte mult să “lucreze” pe tabletă și că-i plac toate ecranele pe care poate să “dea cu degetul”, în loc să folosească instrumente… (aici a ezitat pentru a căuta cuvîntul creion) vechi. Copiii noștri se dezvoltă digital, nu-i așa?

Institutul de Sociologie în parteneriat cu Mediawise Society vă invită miercuri 17 decembrie 2014, la Casa Academiei, la evenimentul de lansare a raportului cercetării NetChildrenGoMobile în România.

Despre eveniment

  • Zilnic, în România, de șase ori mai mulți copii între 9 și 16 ani utilizează Internet-ul acasă, în propriul dormitor, decât la școală.
  • Vârsta medie a copiilor care utilizează Internetul este în scădere față de anul 2010.
  • Aproape jumătate dintre copiii intervievați pentru studiu (48%) au spus că știu să verifice informațiile din mai multe surse online (49% este media UE7).

Acestea, alături de alte informații despre cum folosesc copiii oportunitățile Internetului, despre riscurile întâlnite online, sau despre implicarea părinților și a profesorilor în viața online a copiilor vor fi prezentate în prima parte a întâlnirii.

În a doua parte, vă invităm să luați parte la discuția despre (ne)folosirea Internetului mobil în școala românească și despre formele de educație media relevante. La finalul discuției, ne propunem să formulăm recomandări către instituțiile și persoanele cu activitate relevantă în educația cu și despre conținuturile digitale online (instituții de învățământ, profesori, formatori, dezvoltatori de conținut digital, părinți).

La aceeași întâlnire, vom vorbi despre noua inițiativă de educație media a organizației Mediawise Society în România, căreia sperăm să vă alăturați. Mediawise Society își propune să popularizeze educația media prin acțiuni de informare și conștientizare. Organizația oferă resurse educaționale pentru a sprijini educația media în școli și în alte medii de instruire non-formală, concepe și organizează ateliere de educație media pentru copii și adulți.

Cercetarea Net Children Go Mobile a cuprins șapte țări europene:

  1. Belgia
  2. Danemarca
  3. Irlanda
  4. Italia
  5. Marea Britanie
  6. Portugalia
  7. România

În aceste țări, au fost efectuate anchete cantitative pe eșantioane reprezentative la nivel național. Acestora li s-au adăugat în faza a doua a cercetării calitative Germania și Spania. Institutul de Sociologie a coordonat cercetarea din România.

Confirmări de participare

Vă așteptăm la Casa Academiei în Calea 13 septembrie, nr.13, aripa de est, etaj 4, sala de Consiliu. Confirmați participarea la anca.velicu@gmail.com sau office@mediawise.ro, până în 15 decembrie 2014.

Programul evenimentului

09.45 – 10.00 Înregistrarea și primirea invitaților

10.00 – 11.00 Deschidere. Prezentarea rezultatelor cercetării Net Children Go Mobile în România. Sesiune de întrebări și răspunsuri.

11.00 – 11.15 Pauză de cafea

11.15 – 12.45 Sesiune de dezbatere și recomandări: Internet mobil la școală – regulament școlar general, abilitățile profesorilor și posibilitățile de folosire a Internetului mobil în clasă, percepția despre folosirea Internetului mobil în școală, conținuturi educaționale digitale, educație media, rolul părinților, părerea copiilor.

© Foto Monkeybusinessimages | Dreamstime.com
Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments